Kako izuriti svojega zmaja 3

How to Train Your Dragon: The Hidden World

Dean DeBlois, ZDA, 2019, 104 min, animirana akcijska pustolovščina, sinhronizirano

Tretje nadaljevanje ene najbolj priljubljenih animiranih franšiz v filmski zgodovini je polno čudovitih in nepričakovanih dogodivščin. Viking Viki in njegov prijatelj, zmaj Brezzobi, po naključju naletita na skriti svet zmajev … Presenetljiva zgodba o odraščanju, iskanju poguma in soočanju z neznanim.

Pot vikingov in zmajev se zaključi v epski zgodbi na koncu sveta

Tretje nadaljevanje ene najbolj priljubljenih animiranih franšiz v filmski zgodovini je polno čudovitih in nepričakovanih dogodivščin.

DreamWorks Animation predstavlja novo pustolovščino, ki jo je pod svoje okrilje znova vzel režiser Dean DeBlois s svojo že znano filmsko ekipo. Za animacijo je DeBlois napisal scenarij, sicer pa so vsi trije deli nastali po istoimenski knjižni predlogi britanske pisateljice Cresside Cowell, ki je napisala dvanajst knjig za otroke z naslovom Kako izuriti svojega zmaja. Pri tretjem delu animacije kot producenta sodelujeta Brad Lewis (ki je med drugim produciral animaciji Ratatouille in Mravljinec Z) in Bonnie Arnold (producentka vseh treh delov Kako izuriti svojega zmaja).

Zgodba

V novem poglavju nepozabne pustolovščine mladi Viking Viki (Hiccup) in zmaj Brezzobi (Toothless) končno le spoznata svoji usodi – on kot poglavar otoka Berk ob boku prijateljice Astrid in zmaj kot vodja svoje vrste. Po naključju naletita na skriti svet zmajev, Brezzobi pa spozna prikupno zmajčico Svetli bes. A kmalu Vikingom preti nevarnost; zapustiti morajo svoj edini dom, ki so ga poznali, se odseliti v varnejše kraje in odkriti skriti svet, za katerega so mislili, da je le mit. Vikija in Brezzobega doleti največja grožnja doslej, ki bo njuno prijateljstvo postavila na preizkušnjo kot še nikoli. Boriti se bosta morala za tisto, kar jima največ pomeni.

DreamWorks Animation predstavlja presenetljivo zgodbo o odraščanju, o iskanju poguma, kako se soočiti z neznanim, ter kako nikoli nismo pripravljeni na to, da kakšno stvar enostavno spustimo.

O filmih

Pred osmimi leti smo prvič spoznali mladeniča po imenu Viki (Hiccup), ki se zaradi majhne postave ni mogel spoprijeti z nadležnimi zmaji, je pa uspel s pomočjo svojega najnovejšega izuma ujeti majhnega zmaja po imenu Brezzobi (Toothless), s katerimi se je hitro spoprijateljil. V drugem delu štiri leta kasneje skupaj raziskujeta nova ozemlja in med drugim naletita na skrivnostno ledeno votlino s številnimi neznanimi zmaji, kjer morata obvarovati mir. V tretjem delu, kjer se njuna pot zaključi, pa bo njun odnos naletel na najhujšo preizkušnjo doslej.

Zanimivosti

Gre za četrto animacijo studia Dreamworks Animation, ki je dobila svoje tretje nadaljevanje (po treh delih risank Shrek, Madagaskar in Kung Fu Panda).

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj