Projekcije filma:

petek, 19. julij, 21.00Dvorišče za kinom (vhod skozi kino)

Kino brez stropa
Vhod na dvorišče je skozi dvorano kina. V primeru dežja bo projekcija v dvorani.

sobota, 27. julij, 21.00Dvorišče za kinom (vhod skozi kino)

Kino brez stropa
Vhod na dvorišče je skozi dvorano kina. V primeru dežja bo projekcija v dvorani.

Kaskader

The Fall Guy

David Leitch, ZDA, 2024, 126 min, akcijska drama

On (»Ken« Ryan Gosling) je samo kaskader: za našo zabavo ga razstreljujejo in mečejo skozi okna. Da bi se osredotočil na svoje zdravje, junak delavskega razreda že pusti službo, a kaj, ko ga ponovno vpokličejo. Pa še zaroto mora razplesti in osvojiti ljubezen (Emily Blunt). Le kaj bi lahko šlo prav?

“Ko padeš, se takoj pobereš.”

V akcijski drami Kaskader režiserja Davida Leitcha spremljamo zgodbo kaskaderja, ki se po nesreči vrača pred kamere, a obenem skuša izslediti pogrešanega zvezdnika in znova osvojiti nekdanje dekle.

Od resničnega kaskaderja in režiserja Davida Leitcha, režiserja filmskih uspešnic Hiter kot strel, Deadpool 2, Atomska blondinka in Hitri in drzni: Hobbs & Shaw ter producenta filmov John Wick, Nihče in Nasilna noč, prihaja njegov najbolj oseben film doslej: duhovit akcijski triler s samimi zvezdami ter ljubezensko pismo akcijskim filmom in premalo cenjenim delavnim ljudem, ki jih ustvarjajo: Kaskader (The Fall Guy). Scenarij je napisal Drew Pearce.

V glavnih vlogah igrajo Ryan Gosling, Emily Blunt, Winston Duke, Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham in Stephanie Hsu.

Zgodba

On je kaskader in kot vse kaskaderje tudi njega razstrelijo, ustrelijo, strmoglavijo, vržejo skozi okna in pade z najvišje višine, vse za našo zabavo. In zdaj, po nesreči, ki je skoraj končala njegovo kariero, mora ta junak iz delavskega razreda izslediti pogrešanega filmskega zvezdnika, rešiti zaroto in poskušati pridobiti nazaj ljubezen svojega življenja, medtem ko še vedno opravlja svojo vsakodnevno službo. Kaj bi lahko vse šlo prav?

Nominiranec za oskarja Ryan Gosling (Barbie, Dežela La la, Vožnja) igra Colta Seaversa, kaskaderja s poškodbami in brazgotinami, ki je pred enim letom pustil službo, da bi se osredotočil na svoje fizično in duševno zdravje. Zdaj je ponovno vpoklican v službo, ko zvezdnik visokoproračunskega filma, ki ga režira njegovo nekdanje dekle Jody Moreno – ki jo igra dobitnica zlatega globusa Emily Blunt (Oppenheimer, filmi Tiho mesto, Sicario: onkraj zakona) — izgine.

Medtem ko se neusmiljena producentka filma (dobitnica emmyja Hannah Waddingham; Ted Lasso) trudi, da bi izginotje zvezdnika Toma Ryderja (dobitnik zlatega globusa Aaron Taylor-Johnson; Hiter kot strel) zamolčala pred studiem in mediji, Colt izvede svoje najboljše kaskaderske podvige za film, medtem ko poskuša, bolj ali manj, znova očarati Jody, nekdanje dekle. Toda ko se skrivnost okoli pogrešanega zvezdnika prične zapletati, se Colt znajde ujet v zloveščo in zločinsko zaroto, ki ga bo potisnila na rob padca, nevarnejšega od katerega koli kaskaderskega podviga.

V filmu, ki ga je navdihnila uspešnica iz osemdesetih, igrata tudi Winston Duke (franšiza Črni panter) in nominiranka za oskarja Stephanie Hsu (Vse povsod naenkrat). Po scenariju Drewa Pearcea (Hitri in drzni: Hobbs & Shaw) sta film producirala Kelly McCormick (Hiter kot strel, Nihče in Atomska blondinka) in David Leitch za podjetje 87North ter Ryan Gosling in Guy Casady (Igra prestolov, Steve Jobs in izvršni producent prihajajoče serije Ripley) za Entertainment 360. Izvršni producent filma je Drew Pearce, Geoff Shaevitz iz Entertainment 360 in ustvarjalec izvirne televizijske serije The Fall Guy, Glen A. Larson.

Igrajo

Ryan Gosling, Emily Blunt, Winston Duke, Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham, Stephanie Hsu

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj