Kralj Staten Islanda

The King of Staten Island

Judd Apatow, ZDA, 2020, 136 min, komedija / drama

Režiser komedij Razuzdanka, Napumpana in 40-letni devičnik je na veliko platno pripeljal že talente formata Steve Carell, Kristen Wiig, Seth Rogen, Amy Schumer, Jonah Hill in Kumail Nanjiani. S komedijo o dvajsetletniku, ki si želi postati umetnik za tetovaže, predstavlja komika Peta Davidsona.

Komedija o ljubezni, izgubi in smehu

Od režiserja komedij Razuzdanka, Napumpana, 40-letni devičnik

Letošnje poletje bo režiser Judd Apatow, ki je nasmejal že s številnimi komedijami, v novem filmu Kralj Staten Islanda v sam vrh izstrelil komika Peta Davidsona.

Zgodba opisuje življenje komika in igralca Peta Davidsona (ki se je kot najmlajši član pridružil ekipi komične oddaje Saturday Night Live), film pa je režiral znani režiser komedij Judd Apatow (Razuzdanka, Napumpana, 40-letni devičnik). Poleg Davidsona v komediji zaigrajo še komik Bill Burr, oskarjevka Marisa Tomei, Steve Buscemi in drugi.

Apatow je skupaj s Davidsonom in Daveom Sirusom napisal scenarij, komedijo sta producirala Apatow in Barry Mende.

Zgodba

Potem ko mu je pri sedmih letih umrl oče gasilec, se Scott (Pete Davidson) ni prav dobro vklopil v družbo. Zdaj, sredi dvajsetih let, je dosegel bolj malo. Še vedno si želi postati umetnik za tetovaže, kar pa se zdi nedosegljivo.

Potem ko se njegova ambiciozna mlajša sestra Claire (Maude Apatow) odpravi na fakulteto, Scott še vedno živi s svojo izčrpano materjo medicinsko sestro Margie (dobitnica oskarja Marisa Tomei) in dneve preživlja s kajenjem trave in druženjem s prijatelji – Oscarjem (Ricky Velez), Igorjem (Moises Arias) in Richiejem (Lou Wilson), na skrivaj pa se dobiva s svojo prijateljico iz otroštva Kelsey (Bel Powley).

Ko pa njegova mati začne hoditi na zmenke z glasnim gasilcem po imenu Ray (Bill Burr), se sproži niz dogodkov, ki bodo Scotta prisilili, da se spopade s svojo žalostjo in naredi prve korake, da se v svojem življenju premakne naprej.

V filmu zaigrata tudi Steve Buscemi kot Papa, gasilski veteran, ki Scotta vzame pod svoje okrilje, ter Pamela Adlon kot Rayeva nekdanja žena Gina.

Zanimivost

V svoji dolgoletni karieri je režiser Judd Apatow povzdignil vrsto obetavnih mladih komičnih talentov do svojih prvih nastopov na velikem platnu – med njimi so Steve Carell, Seth Rogen, Jonah Hill, Jason Segel, Kristen Wiig, Amy Schumer in Kumail Nanjiani.

Igrajo

Pete Davidson, komik Bill Burr, oskarjevka Marisa Tomei, Steve Buscemi, Bel Powley, Maude Apatow, Ricky Velez in drugi

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj