Krudovi: Nova doba

The Croods: A New Age

Joel Crawford, ZDA, 2020, 95 min, animirana komedija, sinhronizirano

Krudovi, prva prazgodovinska družina, se odpravijo poiskat varnejši kraj za svoj dom. Ko odkrijejo idiličen raj, ki ustreza vsem njihovim potrebam, so prepričani, da so problemi rešeni. Vendar pa tam že živi druga družina. Boljširodovi so na evolucijski lestvici kar nekaj korakov pred Krudovimi …

Prihodnost ni, kar je bila

Nove dogodivščine prazgodovinske družine

Po sedmih letih se na velika platna vrača prazgodovinska družina Krudovi, ki je preživela marsikatero nesrečo in nevarnost, zdaj pa se bo morala soočiti z nečim, kar jo bo pretreslo še bolj – z drugo družino, ki je precej naprednejša od njih.

Animirano pustolovščino je režiral Joel Crawford, ki je sodeloval pri mnogih animiranih filmih studia DreamWorks Animation (med njimi franšiza Kung Fu Panda in Troli), producent pa je Mark Swift.

Že znanim izvirnim glasovom – oče Grug (Nicolas Cage), mama Uga (Catherine Keener), uporniška najstniška hčerka Ip (Emma Stone), njena simpatija Fant (Ryan Reynolds), sin Klump (Clark Duke) ter Oma (Cloris Leachman) – se pridružijo novi, in sicer Peter Dinklage kot oče Phil Betterman, Leslie Mann kot mama Hope Betterman in Kelly Marie Tran kot njuna hčerka Dawn.

Zgodba

Krudovi potrebujejo nov kraj za življenje in tako se prva prazgodovinska družina odpravi v svet iskat varnejši kraj za svoj dom. Ko odkrijejo idiličen obzidan raj, ki ustreza vsem njihovim potrebam, so prepričani, da so njihovi problemi rešeni – razen ene stvari. Tam že živi druga družina, Boljširod (Bettermans).

Boljširodovi (poudarek na »boljši«) so s svojo dodelano hišico na drevesu, neverjetnimi izumi in namakalnimi hektarji svežih pridelkov na evolucijski lestvici kar nekaj korakov pred Krudovimi. Ko Krudove v svoj dom sprejmejo kot prve goste na svetu, napetosti med njimi kmalu dosežejo prelomno točko. In ko se zdi, da je vse izgubljeno, bo nova grožnja obe družini pognala v epsko pustolovščino zunaj varnih zidov in ju prisilila, da sprejmeta medsebojne razlike, si pomagata in skupaj skujeta prihodnost.

Igrajo (glasovi v izvirni različici)

Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Cloris Leachman, Clark Duke, Leslie Mann, Peter Dinklage, Kelly Marie Tran

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj