Projekcije filma:

petek, 21. oktober, 17.00

sobota, 22. oktober, 17.00

nedelja, 23. oktober, 17.00

Kung fu tačke

Paws of Fury: The Legend of Hank

Mark Koetsier, Rob Minkoff in Chris Bailey, VB, 2022, 98 min, animirana akcijska komedija, sinhronizirano

Jeseni na velika platna prihaja animirana pustolovščina za vso družino z naslovom Kung fu tačke, ko se priljubljeni pes Hank, poln sanj o tem, da bi postal samuraj, odpravi iskat svojo usodo.

Animirano komedijo so režirali Rob Minkoff, Mark Koetsier in Chris Bailey, pod scenarij sta se podpisala Ed Stone in Nate Hopper, družinska pustolovščina pa je nastala po navdihu brezčasne klasike Mela Brooksa Vroča sedla (Blazing Saddles). Glasove so glavnim likom posodili igralci Michael Cera, Samuel L. Jackson, Ricky Gervais, Mel Brooks, Michelle Yeoh, Djimon Hounsou, Aasif Mandvi, Gabriel Iglesias, Cathy Shim, Kylie Kuioka, George Takei in drugi.

Zgodba

Hank je ljubek pes, ki sanja o tem, da bi postal velik samuraj. Na njegovo nesrečo pa se na poti, da najde svojo usodo, znajde v čudnem in neprijaznem mestu Kakamucho. Tam pa precej izstopa, saj je pes, vsi preostali meščani pa so mačke, ki pa resnično ne marajo psov.

Ker si Hank obupano želi ugajati meščanom, nevede postane del načrta podlega in narcisoidnega Ika Chuja, da se v mestu znebi vseh prebivalcev. Da bi zavladal svetu (oziroma bolj mestu), je pred Ikom le ena majhna ovira, njegov zlobni načrt pa je pretentati Hanka, da mu pomaga, da za vedno prežene meščane.

Hankove sanje pa si delita tudi Jimbo, ki je bil nekoč mogočni samuraj, in Emiko, živahna mucka. Ta neusklajena trojica se bo skupaj podala na potovanje, na katerem bodo premagovali predsodke in spoznali pravi pomen prijateljstva.

Igrajo (glasovi)

Michael Cera, Samuel L. Jackson, Ricky Gervais, Michelle Yeoh, Djimon Hounsou, Mel Brooks, Aasif Mandvi, Gabriel Iglesias, Cathy Shim, Kylie Kuioka, George Takei

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj