Projekcije filma:

petek, 19. julij, 19.00

nedelja, 21. julij, 19.00

četrtek, 22. avgust, 19.00

sobota, 24. avgust, 19.00

Lassie – Nova pustolovščina

Lassie – Ein neues Abenteuer

Hanno Olderdissen, Nemčija, 2023, 91 min, družinski, sinhronizirano

Flo se noče ločiti od svojega ljubljenega škotskega ovčarja: namesto da bi šel s starši na počitnice, ostane pri teti na Tirolskem. Nekega dne začnejo po vasi izginjati psi … Lassie se vrača na veliko platno z novo razburljivo družinsko pustolovščino in prisrčno zgodbo o nerazdružljivem prijateljstvu.

Najbolj znan škotski ovčar Lassie se vrača v kino! V nadaljevanju pustolovščine z naslovom Lassie – nova pustolovščina bo škotski ovčar s svojim najboljšim prijateljem in novimi prijatelji raziskoval izginotje rodovniških psov.

Novo pustolovščino je znova režiral Hanno Olderdissen, scenarij je napisal Andreas Cordes. V glavnih vlogah igrajo Nico Marischka, Anna Lucia Gualano, Pelle Staacken, Katharina Schüttler, Justus von Dohnányi, Dennis Mojen, Maike Jüttendonk in Annette Frier.

Pri nas si bomo ogledali sinhronizirano različico, za katero so svoje glasove posodili Sergej Čiča, Ana Mandič Kalan, Marli P. Železnik, Tadeja Vaupotič, Nai Fejzić, Ernest Fejzić, Urh Mlakar, Žiga Bunič, Goran Mikič in Jona Stojanov.

Zgodba

Namesto da bi preživeli počitnice s starši na Gran Canarii, Flo in Lassie odpotujeta na kmetijo tete Cosime na Južnem Tirolskem. Teta tam živi s psičkom pasme Jack Russel Pippo in rejencema Kleo in Henrijem. Gerhardt medtem čas preživlja v Grand hotelu Sternberg nedaleč stran in tam pomaga lastnici hotela Bianci Sternberg. Ko Flo, Kleo in Henri izvejo za pogrešane pse v vasi,  se zaskrbljeno odločijo, da Lassie in Pippa ne bodo izgubili izpred oči. potem pa nekdo vlomi v hišo tete Cosime in Pippo ukradejo! Lassie hitro pride na sled tatovom, a jih mora ujeti pri dejanju.

Najbolj znan škotski ovčar Lassie bo tokrat na reševalni misiji s svojim najboljšim prijateljem Florianom in njunimi novimi prijatelji Henrijem, Kleo in malo Pippo, pasme jack russell terier. Tokrat bodo detektivske sposobnosti škotskega ovčarja še posebej dobrodošle, da bi razrešili skrivnostno izginotje več rodovniških psov. 

Med poletnimi počitnicami se Flo noče ločiti od svojega ljubljenega Lassieja in namesto da bi šel s starši na počitnice na Kanarske otoke, preživlja počitnice na južnem Tirolskem, na kmetiji pri svoji teti Cosimi, ki živi s svojima rejencema Kleo in Henrijem ter malo Pippo pasme jack russell terier. Ko otroci izvedo, da v vasi pričenjajo izginjati psi, so zelo vznemirjeni in se bojijo za varnost Lassieja in Pippe. A kmalu nekdo vdre v tetino hišo in ukrade psičko Pippo. Prijatelji se bodo z Lassie odpravili iskat tatove in reševat Pippo …

Najslavnejši med vsemi ovčarji se po treh letih vrača na velika platna – z novo razburljivo družinsko pustolovščino in nepozabnim doživetjem za velike in male ljubitelje psov! Prisrčna zgodba o nerazdružljivem prijateljstvu med fantom in njegovim psom škotskim ovčarjem je nadaljevanje filma Lassie (2020), ki temelji na dobro znanem izvirnem romanu angleškega pisatelja in scenarista Erica Knighta.

Igrajo

Nico Marischka, Anna Lucia Gualano, Pelle Staacken, Katharina Schüttler, Justus von Dohnányi, Dennis Mojen, Maike Jüttendonk in Annette Frier

Glasovi v slovenski sinhronizirani različici

Sergej Čiča, Ana Mandič Kalan, Marli P. Železnik, Tadeja Vaupotič, Nai Fejzić, Ernest Fejzić, Urh Mlakar, Žiga Bunič, Goran Mikič, Jona Stojanov

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj