Lassie

Lassie - Eine abenteuerliche Reise

Hanno Olderdissen, Nemčija, 2020, 100 min, družinska pustolovščina, s podnapisi

Deček Florian in njegov štirinožni prijatelj Lassie se morata ločiti, saj se mora družina preseliti v stanovanje, kjer psi niso dovoljeni … Srčna zgodba o nerazdružljivem prijateljstvu med fantom in njegovim psom, škotskim ovčarjem, po dobro znanem in večno priljubljenem romanu Erica Knighta.

Dobro ga poznajo starejše generacije, zdaj pa je čas, da ga spoznajo še mlajše!

Nova pustolovščina najbolj slavnega psa, ki išče pot domov.

Najbolj znan pes v filmski zgodovini Lassie se vrača v kinematografe! Srčna zgodba o nerazdružljivem prijateljstvu med fantom in njegovim psom škotskim ovčarjem temelji na dobro znanem izvirnem romanu angleškega pisatelja in scenarista Erica Knighta.

Fant po imenu Florian se ne more sprijazniti z ločitvijo od svojega najboljšega štirinožnega prijatelja, potem ko se mora njegova družina od njega ločiti. Oba se močno trudita, da bosta znova skupaj. Zabavno družinsko pustolovščino je režiral Hanno Olderdissen, produciral pa Henning Ferber s svojo producentsko hišo LG Film UG v koprodukciji s producentko hišo Warner Bros.

Zgodba

Dvanajstletni Florian in njegov ljubljeni škotski ovčar Lassie sta neločljiva in najboljša prijatelja. Srečno živita z družino v idilični vasici na jugu Nemčije. Ko Florianov oče izgubi službo, se mora družina preseliti v manjše stanovanje, kjer pa psi niso dovoljeni. Florian je popolnoma potrt in mora kužka dati stran.

Lassie dodelijo v oskrbo grofu von Sprenglu, ki s psom in svojo 12-letno vnukinjo Priscillo potuje do Severnega morja. Ko grofov zlobni oskrbnik prične z Lassie grdo ravnati, Lassie izkoristi priložnost za pobeg in prične avanturistično popotovanje po Nemčiji, da bi našla prijatelja Floja. A Lassie ni edina, ki se je odpravila na pot. Tudi Flo ne zdrži več in začne iskati svojega psa. Obeh pa ni tako enostavno premagati!

Igrajo

Nico Marischka, Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Matthias Habich, Bella Bading

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj