Maček Muri: štiri zgodbe iz Mačjega mesta

Maček Muri: štiri zgodbe iz Mačjega mesta

Boris Dolenc in Jernej Žmitek, Slovenija, 2020, 44 min, v slovenščini, 4+

Ko zapoje zvonček v uri … Na ogled je paket štirih epizod miniserije Muri: Rojstni dan, Sprehod, Kosilo in najnovejša napeta nogometna Tekma med Mucki in Mačkoni. Serija animiranih filmov je posneta po priljubljeni knjigi Maček Muri Kajetana Koviča in vključuje pesmi, ki jih poje Neca Falk.

Režija: Boris Dolenc (1), Jernej Žmitek (2, 3, 4)
Likovna zasnova: Matej Lavrenčič
Scenarij: Sandra Ržen, Jernej Žmitek, Boris Dolenc in Jernej Celec po knjižni predlogi Maček Muri Kajetana Koviča
Glasba z albuma Maček Muri in Muca Maca, Jerko Novak, Lado Jakša, poje Neca Falk

Glasovi

Muri – Marko Mandić
Maca – Polona Juh
Čombe – Jernej Šugman in Primož Pirnat
Miki – Alojz Svete
Marko – Janez Hočevar
Mijalko – Bojan Emeršič
Mucelj in Macelj – Jurij Zrnec
Mica – Violeta Tomič
Liza – Nina Valič
Žane – Ivo Godnič
Falot – Sebastian Cavazza

Program:

Rojstni dan (2013)
V prvem delu »zapoje zvonček v uri, prebudi se maček Muri«. In dan se začne kot običajno. K sreči Murija prijatelj, izumitelj Miki, spomni, da mora Maci voščiti za rojstni dan. Ker ji Muri želi podariti nekaj posebnega, jo že zjutraj povabi na kosilo. Maca navdušena sprejme povabilo.

Sprehod (2016)
Muri se odpravi na sprehod do glavnega trga, kjer je dogovorjen z Maco. Na poti mu jo zagode »ropar Čombe, ki nastavlja pasje bombe«. K sreči se njegov sprehod le srečno konča in z Maco se odpravita na kosilo.

Kosilo (2018)
V tretjem delu spoznamo najboljšega kuharja v Mačjem mestu – Žaneta, ki »praži jetra, kuha rake, fine zrezke in omake«. Ko je čas za kosilo, pa jo Žane prestrašen ucvre iz gostilne Pri Črnem mačku. Nihče ne razume zakaj, a se kmalu izkaže, da v gostilni straši! Pogumni mucki z Murijem na čelu se odločno odpravijo rešit gostilno in kosilo, saj so vsi, z Maco na čelu, že strašno lačni.

Tekma (2020)
Na mačjem stadionu je zbrana mačja množica. Obeta se napeta tekma med Mucki, ekipo Mačjega mesta z Murijem načelu in Čombetom v golu. Na drugi strani pa je ekipa Mačkonov iz sosednjega mesta Mačkovci. Ti so bili že velikokrat poraženi, danes pa imajo novega kapetana – prebrisanega Falota. Muckom bo tako trda predla! Bo po današnji tekmi še držalo, da mucki nikdar ne zgubijo, kakor levi se borijo? Naj se tekma začne!

O miniseriji Muri

Miniserija Muri je zgodba o vsem dobro poznanih junakih iz knjige Maček Muri Kajetana Koviča. Skozi miniserijo so uporabljene tudi pesmi o mačku Muriju, ki jih poje Neca Falk. V popolnoma prenovljeni vizualni podobi se tako srečajo že znani junaki in glasba ter novi, hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj