Projekcije filma:

petek, 18. oktober, 16.00

Mali jeti

Abominable

Jill Culton, ZDA / Kitajska, 2019, animirana pustolovščina, sinhronizirano

Pot domov je lahko velika pustolovščina

Iz studia, ki je ustvaril Kako izuriti svojega zmaja

Letos oktobra se bomo podali na nepozabno epsko pustolovščino v kraje na daljni vzhod. Glavni junak bo tokrat mitološko bitje jeti, ki bo s pomočjo prijateljev skušal najti pot domov. DreamWorks Animation in Pearl Studio predstavljata pustolovščino, ki se bo odvijala v mestu Šanghaj in na stotine kilometrov stran, v zasneženi Himalaji.

Animirano poslastico je režirala Jill Culton (Sezona lova), kot producentka je sodelovala Suzanne Buirgy (Kung Fu Panda 2, Domov), izvršni producent je Tim Johnson (Za živo mejo, Domov, Mravljinec Z), sorežiser pa Todd Wilderman (Troli, Krudovi).

Zgodba

Ko najstnica Yi (Chloe Bennet) na strehi svojega bloka v Šanghaju naleti na mladega jetija, ga s svojima neustrašnima prijateljema Jinom in Pengom poimenuje Everest. Vsi skupaj se odpravijo na epsko popotovanje na najvišjo goro na svetu, da bi magično bitje znova našlo svoje starše in dom. Trije prijatelji pa se bodo morali na dolgi poti do gore Everest spretno izogibati premožnemu Burnishu, ki skuša jetija na vsak način ujeti, in zoologinji Dr. Zari.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj