Mia in beli lev

Mia et le lion blanc

Gilles de Maistre, Francija / Južna Afrika / Nemčija, 2018, 98 min, družinska avantura, s podnapisi, 10+

Desetletni Mii se življenje obrne na glavo, ko se z družino iz Londona preseli v Afriko. Na kmetiji z levi se spoprijatelji z belim mladičkom in skupaj odraščata. Ko je Charlie v nevarnosti, se odpravita na nepozabno popotovanje po južnoafriški savani ... Družinska pustolovščina o odraščanju in prijateljstvu.

Družinska avantura o odraščanju in prijateljstvu

Film o nenavadnemu prijateljstvu med deklico in levom, ki v afriški savani doživita neverjetno skupno popotovanje. Zgodba o deklici Mii, ki s svojo družino živi v Afriki, nepričakovano pa mora za svojega najboljšega prijatelja – belega leva – iskati novo zatočišče.

Film je režiral Gilles de Maistre, ki je idejo za zgodbo dobil pred leti, ko je za francosko televizijo snemal dokumentarec o otrocih po svetu, ki imajo posebno vez z divjimi živalmi. Da so se med snemanjem filma Mia in beli lev, ki so ga snemali tri leta, varno počutili tako otroci kot tudi živali, pa je skrbel strokovnjak za leve Kevin Richardson.

Zgodba

Desetletni Mii se življenje obrne na glavo, ko se z družino iz Londona preseli v Afriko, kjer družina upravlja kmetijo z levi. Ko pride na svet mali beli lev Charlie, je Mia spet srečna in z njim vzpostavi posebno vez. Čez tri leta Miino življenje znova pretrese nepričakovana novica, saj odkrije, da je njen oče prikrival skrivnost. Ker se boji, da je Charlie v nevarnosti, se odloči, da z njim pobegne. Dva prijatelja se tako odpravita na nepozabno popotovanje po južnoafriški savani, kjer iščeta kraj, kjer bi Charlie znova lahko svobodno živel.

Zanimivosti

Film so snemali tri leta, v tem času pa spremljamo odraščanje tako Mie kot tudi belega leva.

Med produkcijo filma je skupaj odraščalo šest levov, med njimi Thor, ki je zaigral Charlieja, še en lev in štiri levinje.

Strokovnjak za leve Kevin Richardson, znan tudi kot šepetalec levom, je nadzoroval celotno produkcijo filma ter vse medsebojne odnose med levi in otroci, in tako vsem zagotovil varnost.

Po produkciji filma šest levov še vedno živi skupaj na posestvu, ki je v lasti Kevina Richardsona, zahvaljujoč skladu, ki ga je ustvarila produkcijska ekipa.

Samo tri osebe so lahko bile v stiku z levi: Daniah De Villiers (ki je zaigrala Mio), Ryan Mac Lennan (ki je zaigral Miinega brata) in Kevin Richardson – da so lahko snemali v varnem okolju za igralce in živali.

Film so snemali v Južni Afriki, v rezervatu Welgedacht Reserve, 40 kilometrov od Pretorije.

Igralska zasedba

Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan, Charlie Thor, Lionel Newton, Lillian Dube, Brandon Auret

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj