Projekcije filma:

petek, 5. avgust, 19.00

sobota, 6. avgust, 19.00

nedelja, 7. avgust, 19.00

petek, 12. avgust, 19.00

sobota, 13. avgust, 19.00

nedelja, 14. avgust, 19.00

Minioni: Grujev vzpon

Minions: The Rise of Gru

Kyle Balda, ZDA, 2020, 90 min, animirana komedija, sinhronizirano

Dogodivščine rumenih bitij se nadaljujejo

Letošnje poletje se mala rumena bitja Minioni vračajo na velika platna! V drugem delu prikupnih dogodivščin se bo razkrila zgodba 12-letnika, ki je želel postati največja baraba na svetu, pri tem pa mu bodo seveda pomagala nagajiva bitja v novi animaciji Minioni: Grujev vzpon.

Ustvarjalci animirane pustolovščine, ki je nadaljevanje animacije Minioni iz leta 2015, ko Gru spozna mala rumena bitja, so isti kot pri prvem delu – produciral ga je vizionarski ustanovitelj Illumination in izvršni direktor Chris Meledandri skupaj z dolgoletnima sodelavcema Janet Healy in Chrisom Renaudjem, vrača pa se režiser prvega dela in filma Jaz, baraba 3 Kyle Balda. Pri režiji sta sodelovala Brad Ableson (Simpsonovi) in Jonathan del Val (filmi Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov). Vrača se tudi Pierre Coffin, ki je Minionom posodil svoj ikonični glas.

Zgodba

V osrčju sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so kraljevali resasti lasje in kavbojke na zvonec, v predmestju odrašča 12-letni Gru (glas mu je v izvirniku posodil nominiranec za oskarja Steve Carell). Kot velik ljubitelj superzlobne superskupine, znane pod imenom Zlobnih 6, Gru kuje načrt, kako bi postal dovolj zloben, da bi se skupini lahko pridružil. Na srečo dobi podporo svojih zvestih privržencev, Minionov. Kevin, Stuart, Bob in Otto – novi Minion, ki ima zobni aparat in obupno potrebo, da ugaja – skupaj uporabijo vse svoje spretnosti, da z Grujem zgradijo svoj prvi brlog, eksperimentirajo s svojim prvim orožjem in izpeljejo svoje prve naloge.

Ko pa Zlobnih 6 odslovijo svojega vodjo, legendarnega borca Wilda Knucklesa (glas mu je v izvirniku posodil dobitnik oskarja Alan Arkin), Gru opravi intervju, da bi postal njihov nov član. Milo rečeno pa ne gre dobro in se vse še poslabša, ko jih Gru izigra in v trenutku postane njihov smrtni sovražnik. Med begom se bo Gru obrnil po pomoč na malo verjetnega svetovalca, samega Wilda Knucklesa, in odkril, da tudi slabi fantje potrebujejo malo pomoči svojih prijateljev.

Polni subverzivnega humorja, prefinjenosti pop kulture, močnih čustev, drznega občutka za glasbo in vrhunske akcije se v novem delu pustolovščine Minioni: Grujev vzpon pojavi razburljiva nova igralska zasedba – med njimi člani skupine Zlobnih 6 Taraji P. Henson kot kulska in samozavestna vodja Belle Bottom, Jean-Claude Van Damme kot Jean Clawed, Lucy Lawless kot Nunchuck, Dolph Lundgren kot Svengeance ter Danny Trejo kot Stronghold. V filmu zaigrajo tudi Russell Brand kot dr. Nefario, ambiciozni nori znanstvenik, Michelle Yeoh kot mojstrica Chow, akupunkturistka z znanjem kung fu veščin ter dobitnica oskarja Julie Andrews kot Grujeva samovšečna mama.

Zanimivosti

Minioni: Grujev vzpon prihaja v kina na deseto obletnico prvega dela Jaz, Baraba (2010).

V drugem delu bodo vsi glasovi Minionov isti kot v prvem delu.

Igrajo (glasovi v izvirni različici)

Steve Carell, Taraji P. Henson, Mihelle Yeoh, RZA, Jean-Claude Van Damme, Lucy Lawless, Dolph Lundgren, Danny Trejo, Russell Brand, Julie Andrews in Alan Arkin

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj