Misija: Nemogoče – Maščevanje, prvi del

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Christopher McQuarrie, ZDA, 2023, 156 min, akcijska pustollovščina

V novem delu uspešne filmske franšize se Ethan Hunt in ekipa podajo na najnevarnejšo misijo doslej: izslediti morajo grozljivo orožje, ki ogroža vse človeštvo, preden pade v napačne roke … Akcijska pustolovščina, v Kateri je Tom Cruise znova dokazal, da ne potrebuje nadomestnih kaskaderjev.
Na velikem platnu si lahko ogledamo novo misijo ene izmed uspešnih filmskih franšiz, ki bo tudi najnevarnejša misija doslej. Prihaja akcijska pustolovska srhljivka Misija: Nemogoče – Maščevanje, 1. del, v kateri bo v glavni vlogi Ethana Hunta igralec Tom Cruise znova dokazal, da med snemanjem ne potrebuje kaskaderjev in najbolj nevarne prizore posname sam. Kako se je izkazal na ulicah Rima, kjer so snemali pregon in dirkanje z motorji in avtomobili, si lahko ogledate v posnetku pregon in dirkanje po ulicah Rima, kjer Cruise, vklenjen skupaj s soigralko Hayley Atwell, z eno roko vozi avtomobil, uspešno premaguje tlakovce in se izmika zasledovalcem.

Film je režiral Christopher McQuarrie, ki je skupaj z Erikom Jendresenom napisal tudi scenarij. V glavni vlogi znova igra Cruise, ki pri filmu sodeluje tudi kot producent. Vrača se del igralske ekipe iz šestega dela, prihajajo pa tudi novi obrazi.
 
Zgodba

V novem delu misije se Ethan Hunt (Tom Cruise) in njegova ekipa podajo na najnevarnejšo misijo doslej: izslediti grozljivo novo orožje, ki ogroža vse človeštvo, preden pade v napačne roke. Z nadzorom nad prihodnostjo, usodo sveta na kocki ter temnimi silami iz Ethanove preteklosti, ki se približujejo, se prične smrtonosna dirka okoli sveta. Ko pa se Ethan sooči s skrivnostnim in vsemogočnim sovražnikom, je prisiljen razmisliti, da ni nič pomembnejšega od njegove misije – niti življenja tistih, ki mu najbolj pri srcu.

Iz prve roke
 
“Vedno sem snemal filme za gledalce, kinematografe, za distributerje in velika platna,” je navdušeno povedal Cruise in dodal, da ves čas preučuje nove tehnologije in načine, kako gledalce vključiti na vseh ravneh, saj so prav v Rimu posneli kar nekaj prizorov iz filma. “Morate si pogledati film, tekli smo po teh ulicah v težkem času za vse med pandemijo in zaprtjem. Počutim se srečnega, da sem tukaj, in če ne bi bilo ekipe ljudi, ki je to omogočila, nam ne bi uspelo ustvariti takšne zgodbe. Film je epska pustolovščina, polna resnične akcije, ta avto pa smo res obvladali,” je še povedal Cruise.

Igrajo

Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Esai Morales, Pom Klementieff, Mariela Garriga, Henry Czerny, Shea Whigham, Greg Tarzan Davis, Charles Parnell, Frederick Schmidt, Cary Elwes, Mark Gatiss, Indira Varma, Rob Delaney

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj