Moj najboljši profil

Celle que vous croyez

Safy Nebbou, Francija / Belgija, 2019, 101 min, romantična drama

Petdesetletna Claire (Juliette Binoche) je profesorica in mama dveh otrok. Njeno razmerje z mlajšim fotografom je vse prej kot idealno, zato se odloči, da bo za njim vohunila. Na družbenem omrežju si ustvari lažni profil in postane lepo štiriindvajsetletno dekle ... Uspešnica festivala Liffe 2019.

Festivali, nagrade

Berlinale 2019, Šanghaj 2019, LIFFe 2019

Zgodba

Juliette Binoche igra uspešno profesorico v srednjih letih, ki se ujame v svet družbenih omrežij, kjer je meja med lažmi, sanjami in resničnostjo popolnoma zabrisana.

Claire Millaud (igra jo Juliette Binoche) je privlačna profesorica pri petdesetih letih in mati dveh otrok. Njeno razmerje z mlajšim fotografom Ludom je vse prej kot idealno, zato se odloči, da bo za njim vohunila. Na družbenem omrežju si ustvari lažni profil in postane Clara, mlado in lepo štiriindvajsetletno dekle. Ludov prijatelj Alex se nemudoma zaljubi vanjo in jo želi spoznati, a si Claire vedno izmisli nove izgovore, da bi ga obdržala na razdalji. Njena služba in otroka se postopoma vse bolj umikajo v ozadje, medtem ko se predaja skušnjavam vzporednega sveta. A le dokler se oba svetova dokončno ne prepleteta, nastali spor pa začne ogrožati življenje, kakršno je poznala do tedaj.

Iz prve roke

“Claire je nekakšna ‘antijunakinja’, zapletena in protislovna obenem. Njena tragična razsežnost je zato obarvana z uničujočo krivdo. Vendar ponižanje in bridkost premaga z uresničevanjem svoje življenjske sile skozi drugo, izmišljeno žensko. Recimo, da je obupana oseba, deloma žrtev današnje družbe. Vsekakor pa občutek, da nekomu nisi več ‘prvi’ ali da si zavrnjen, z drugimi besedami zavest o toku časa, ki nas lahko odrine na stranski tir, ni omejen na ženske. Univerzalen je …”
– Safy Nebbou

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj