Moja žirafa

Dikkertje Dap

Barbara Bredero, Nizozemska / Belgija / Nemčija, 2017, 74 min, družinski, pripovedovanje v slovenščini, 5+

Dani se je rodil na isti dan kot njegov prijatelj Raf – žirafa, ki živi v bližnjem živalskem vrtu. Dani je navdušen, ker je že dovolj star za šolo. A žirafa ne bo šla z njim, saj v šoli ni prostora za tako velike učence … Film o neobičajnem prijateljstvu in vznemirljivih spremembah, ki jih prinese vstop v šolo.

Zanimivosti

Otroci na Nizozemskem gredo v šolo, ko imajo 4 leta. Dani Debeljak v filmu zato praznuje svoj 4. rojstni dan.

Robo-žirafo sta ustvarila umetnika, ki izdelujeta posebne filmske maske in efekte, Rob in Erik Hillenbrink. Zanjo sta uporabila kar 140 servo-motorjev in je bila največja stvar, ki sta jo kdaj zgradila. Pred izdelavo žirafe sta morala proučiti njeno hojo, kožo, teksturo in opraviti veliko meritev, za samo izdelavo pa sta potrebovala tri mesece.

Prave žirafe so med snemanjem v živalskem vrtu skozi okno opazovale robo-žirafo, kot bi si mislile: “Tebi so dovolili ven, nam pa ne!”, poročata Rob in Erik.

Danija igra deček po imenu Liam (rojen leta 2009), ki je po značaju zelo živahen in vesel. Pravi, da rad igra razrednega klovna in da bi spal z nogometno žogo, če bi lahko. Sanja o tem, da bi postal igralec ali nogometaš. Njegova največja želja je, da bi v filmu igral profesionalnega nogometaša.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj