Mulan

Mulan

Niki Caro, ZDA, 2020, 115 min, akcijska pustolovščina / drama

Ko kitajski cesar izda dekret, po katerem mora po en moški iz vsake družine v vojno, se neustrašno dekle preobleče v moškega, da zaščiti svojega bolnega očeta. Na epskem potovanju se preobrazi v častno bojevnico in si pridobi spoštovanje nacije … in očeta. Neverjetna filmska pustolovščina.
Mulan

Neverjetna filmska pustolovščina

Ko kitajski cesar izda dekret, po katerem mora en moški v vsaki družini služiti cesarski vojski, da bi branili državo pred severnimi napadalci, Hua Mulan, najstarejša hčerka časnega bojevnika, nastopi namesto svojega bolnega očeta. Zamaskirana v moškega doživlja preizkušnje na vsakem koraku svojega potovanja. Naučiti se mora izkoristiti svojo notranjo moč in sprejeti svoj resnični potencial. Na tem epskem potovanju se bo preobrazila v častno bojevnico in si pridobila spoštovanje hvaležne nacije … in tudi ponosnega očeta.

Legendo o neustrašnem dekletu, ki se preobleče v moškega in odide v vojno, na Kitajskem pripovedujejo že skoraj 2.000 let. Mulan, igrana adaptacija Disneyeve animirane uspešnice iz leta 1998, je zgodba o legendarni junakinji iz kitajske zgodovine, ki je živela v 5. ali 6. stoletju in jo opeva Balada o Mulan. Naslovni lik bojevnice, ki se v tradicionalni patriarhalni družbi izdaja za moškega, je upodobila enaintridesetletna kitajska igralka Liu Jifei, ki je deloma odraščala v New Yorku.

Zgodba

Mulan je zgodba o legendarni bojevnici Hui Mulan, ki se je preoblekla v moškega, da bi lahko služila vojaški rok in ta napor prihranila svojemu slabotnemu očetu. Zgodba temelji na legendi o kitajski junakinji, ki se izuri se za odlično vojščakinjo, in postane ena največjih junakinj v državi. Čeprav so se čez čas oblikovale številne različice ene in iste zgodbe, pa naj bi veljalo, da je bila Mulan resnična oseba.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj