Mulan

Mulan

Niki Caro, ZDA, 2020, 115 min, akcijska pustolovščina / drama

Ko kitajski cesar izda dekret, po katerem mora po en moški iz vsake družine v vojno, se neustrašno dekle preobleče v moškega, da zaščiti svojega bolnega očeta. Na epskem potovanju se preobrazi v častno bojevnico in si pridobi spoštovanje nacije … in očeta. Neverjetna filmska pustolovščina.
Mulan

Neverjetna filmska pustolovščina

Ko kitajski cesar izda dekret, po katerem mora en moški v vsaki družini služiti cesarski vojski, da bi branili državo pred severnimi napadalci, Hua Mulan, najstarejša hčerka časnega bojevnika, nastopi namesto svojega bolnega očeta. Zamaskirana v moškega doživlja preizkušnje na vsakem koraku svojega potovanja. Naučiti se mora izkoristiti svojo notranjo moč in sprejeti svoj resnični potencial. Na tem epskem potovanju se bo preobrazila v častno bojevnico in si pridobila spoštovanje hvaležne nacije … in tudi ponosnega očeta.

Legendo o neustrašnem dekletu, ki se preobleče v moškega in odide v vojno, na Kitajskem pripovedujejo že skoraj 2.000 let. Mulan, igrana adaptacija Disneyeve animirane uspešnice iz leta 1998, je zgodba o legendarni junakinji iz kitajske zgodovine, ki je živela v 5. ali 6. stoletju in jo opeva Balada o Mulan. Naslovni lik bojevnice, ki se v tradicionalni patriarhalni družbi izdaja za moškega, je upodobila enaintridesetletna kitajska igralka Liu Jifei, ki je deloma odraščala v New Yorku.

Zgodba

Mulan je zgodba o legendarni bojevnici Hui Mulan, ki se je preoblekla v moškega, da bi lahko služila vojaški rok in ta napor prihranila svojemu slabotnemu očetu. Zgodba temelji na legendi o kitajski junakinji, ki se izuri se za odlično vojščakinjo, in postane ena največjih junakinj v državi. Čeprav so se čez čas oblikovale številne različice ene in iste zgodbe, pa naj bi veljalo, da je bila Mulan resnična oseba.

Igrajo

Yifei Liu, Donnie Yen, Li Gong

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj