Projekcije filma:

petek, 12. avgust, 21.00Dvorišče za kinom (vhod skozi kino)

Kino brez stropa
V primeru dežja v dvorani.

Nak

Nope

Jordan Peele, ZDA, 2022, srhljivka

Brat in sestra na mirnem kalifornijskem ranču sanjarita o karieri v Hollywoodu. Nekega dne pa se na nebu pojavi nekaj čudnega … Nov film, v katerem sta ponovno združila moči oskarjevca Jordan Peele in Daniel Kaluuya, ki sta s srhljivko Zbeži! pred leti navdušila svet in na novo definirala žanr.

“Kaj je slab čudež?”

Dobitnik oskarja Jordan Peele je na novo definiral sodobno grozljivko, najprej z grozljivko Zbeži! (Get Out) in nato z Mi (Us). Zdaj predstavlja film poletja z novo nočno moro: obširno grozljivko Nak (Nope), za katero je napisal scenarij, jo produciral in režiral.

Film ponovno združi Peeleja z oskarjevcem Danielom Kaluuyo (Zbeži!, Judas and the Black Messiah), ki se mu pridružita Keke Palmer (Prevarantke na Wall Streetu, Alice) in nominiranec za oskarja Steven Yeun (Minari, Okja) kot prebivalca v samotnem zalivu v notranjosti Kalifornije, ki so priča nenavadnemu in grozljivemu odkritju. V grozljivki Nak zaigrata še Michael Wincott (Hitchcock, Westworld) in Brandon Perea (The OA, American Insurrection).

Zgodba

Prebivalci izoliranega mesta v Kaliforniji – med njimi lastnika ranča, brat James in sestra Jill Haywood – so priča nenavadnemu in grozljivemu odkritju. Preseneti jih prisotnost neznanega letečega predmeta …

Igrajo

Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott, Brandon Perea

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj