Projekcije filma:

sreda, 3. julij, 21.30

Kino brez stropa
Na dvorišču Ptujskega gradu (v primeru dežja v Mestnem kinu Ptuj). Vstopnine ni.

Ne puščaj sledov

Leave No Trace

Debra Granik, ZDA, 2018, 109 min, drama

Vojni veteran in njegova najstniška hči živita v divjini nacionalnega parka, daleč od civilizacije. Nekega dne pa ju socialna služba prisili v življenje v skupnosti ... Tretji igrani celovečerec oskarjevske nominiranke Debre Granik je eden najboljših filmov leta 2018 po izboru kritikov.


Projekcijo je omogočilo podjetje Lek Veterina.

 

Vojni veteran Will in njegova najstniška hči Tom že leta skrivaj živita v divjini, pod krošnjami nacionalnega parka v Oregonu. Will se bori s posttravmatsko stresno motnjo in lahko svoj mir najde zgolj v osami ter daleč proč od civilizacije. Njun tesni odnos in način življenja sta na preizkušnji, ko ju socialna služba prisili v vsakdanje življenje v skupnosti in ko začne odraščajočo Tom čedalje bolj vleči med ljudi. Tretji igrani celovečerec večkrat nagrajene režiserke Debre Granik (Na sledi očetu) je tenkočutna drama o protagonistih z družbenega roba in eden najboljših filmov po izboru kritikov leta 2018.

Kritike

»Kjer bi kak drug avtor igral na karto senzacionalizma, Debra Granik izbere tiho sožitje s svojima protagonistoma. Ameriški neodvisni film v svoji najboljši obliki. Ocena: 5«
– Ana Jurc, rtvslo.si

»Eden najbolj fascinantnih vidikov tega filma je, da pokaže, kakšno bi lahko bilo življenje brez sodobne tehnologije.«
– James Berardinelli, ReelViews

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj