Projekcije filma:

sreda, 8. marec, 19.00

Kino za dan žena: pogovor o(b) filmu
Projekciji filma bo sledil pogovor s filmsko ekipo, nato nekaj sladkega.

Nekaj sladkega

Nekaj sladkega

Tin Vodopivec, Slovenija, 2023, 90 min, romantična komedija zmešnjav

Romantična komedija zmešnjav, film, poln preobratov in zabavnih zapletov.

Uživaj v trenutku!

Ko se srečata kaos in romantika, to lahko pomeni le … dvojno porcijo smeha!

Film, v katerega se boste zatreskali

To valentinovo bo še posebej sladko, saj v kino prihaja romantična komedija zmešnjav, polna preobratov in zabavnih zapletov: Nekaj sladkega. Slovenski film balkanskega temperamenta, ki spremlja zgodbo organizatorke marketinške konference, ki mora v zadnjem hipu najti zamenjavo za svetovno znanega guruja, je režiral komik Tin Vodopivec, ki je skupaj z Urško Majdič tudi napisal scenarij.

Vodopivec in Majdičeva sta tudi zaigrala v filmu, v glavnih vlogah pa igrajo še Saško Kocev, Jelena Jovanova, Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, skupina Joker OUT, Karim Merdjadi, Boris Kobal, Gašper Bergant, Aleš Novak, Alen Podlesnik, Jure Rajšp, Vid Sodnik, Zinaida Dedakin, Nikola Silić, Aleksandar Mikić in drugi.

Zgodba
 
Film Nekaj sladkega na zabaven način zagrize v aktualno temo pretvarjanja v svetu marketinga. Organizatorki Kaji kariera visi na nitki, ko njen gost, svetovno znan marketinški guru Ace Majstorovski, zamudi letalo na konferenco. Po naključju zagleda lokalnega slaščičarja, ki mu je na las podoben, zato ga postavi za dvojnika. Nekaj sladkega je komedija zabavnih zmešnjav in zapletov, s sladko noto romantike.
 
V glavnih vlogah igrata dva izmed trenutno izjemno vročih igralcev z Balkana, večkrat nagrajeni igralec Saško Kocev (film Sticker v selekciji prestižnega festivala Sundance) in Jelena Jovanova, ki je igrala v filmu Angeline Jolie V deželi krvi in medu (In The Land of Blood & Honey).
 
Seznam igralcev je poleg Jelene in Saška resnično pester – v romantični komediji so se namreč zvrstili številni domači in balkanski asi: Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Zinaida Dedakin (legenda srbske komedije), Nikola Silić (SRB), Aleksandar Mikić (MAK), Pedja Bajović (CRO), Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, Urška Majdič & Tin Vodopivec, skupina Joker OUT, MasterChef Karim Merdjadi, Boris Kobal, Klemen Bučan, Gašper Bergant, Aleš Novak, Alen Podlesnik, Jure Rajšp, Vid Sodnik in drugi. 
 
Scenarista Urška Majdič in Tin Vodopivec sta v film vložila veliko svoje kreative, pojavita pa se tudi v filmu v manjših, zabavnih vlogah dveh policistov. »Film govori o móči iskrenosti in prijateljskega povezovanja. Je zabavna kritika pretvarjanju in opomnik, da se je treba prepustiti trenutku,« sta ustvarjalca povedala o filmu.
 
Igrajo
 
Saško Kocev, Jelena Jovanova, Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Zinaida Dedakin, Nikola Silić, Aleksandar Mikić, Pedja Bajović, Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, Urška Majdič, Tin Vodopivec, skupina Joker OUT, Karim Merdjadi, Boris Kobal, Klemen Bučan, Gašper Bergant, Aleš Novak, Alen Podlesnik, Jure Rajšp, Vid Sodnik in drugi
 

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj