Če ne morete v kino:

od 1. 1. do 31. 12.

Nelly Rapp: agentka za pošasti

Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson, Švedska, 2020, 93 min, družinski, podnapisi, 8+

Nelly obožuje pošasti, vampirje in zombije. Sošolci ne delijo njenega navdušenja – sami so krivi, če ne vedo, kaj je res zanimivo. Ko jo očka odpelje na počitnice k stricu, se Nelly znajde v čudaškem dvorcu, polnem presenečenj … Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.

Zgodba

Nelly obožuje pošasti, vampirje in zombije. Oče in sošolci ne delijo njenega navdušenja, ampak sami so krivi, če ne vedo, kaj je res zanimivo. Ko jo očka odpelje na počitnice k stricu Hanibalu, se prvič v življenju znajde v velikem, malce čudaškem dvorcu, polnem presenečenj. Že prvi večer na skrivaj prisostvuje zabavi agentov za pošasti, ki jo priredita Hanibal in njegova spremljevalka Lena-Sleva. Še več, agentka za pošasti je bila tudi Nellyjina mama, ki jo je izgubila kmalu po rojstvu. Nelly ugotovi, da njena družina že dolgo skrbi za mirno sobivanje ljudi in strašljivih bitij, s katerimi si delimo svet. Agentka za pošasti želi postati tudi sama, srečanje z nenavadno deklico Roberto pa njen pogled spremeni. Je res treba vse pošasti spremeniti v »običajne državljane«? Ali pa je bistveno prijateljstvo, v katerem ni pomembno, kako si videti in kdo si.

Festivali, nagrade

Berlin 2021 – nominacija za najboljši film (Generation Kplus)

Film je zelo primeren tudi za šolski ogled (za 1., 2. in 3. triado OŠ).
Več informacij o možnostih organiziranja šolskih kinopredstav najdete na tej povezavi.

Teme za pogovor:
vampirji, duhovi in druga nenavadna bitja, otroški strahovi, navdušenje nad strašljivim in skrivnostnim, pustolovščine, pogum, prijateljstvo, drugačnost, sprejemanje, strašljive zgodbe in filmi, humor

Uporabno pri predmetih:
slovenščina, glasbena vzgoja, likovna vzgoja, družba, filmska vzgoja

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj