Neobrzdani Spirit

Spirit Untamed

Elaine Bogan in Ennio Torresan, ZDA, 2021, 88 min, animirana pustolovščina, sinhronizirano

Brezsrčni kavboj namerava divjega konja Spirita in njegovo čredo odpeljati v ujetništvo. Temu se postavijo po robu svojeglava deklica Lucky ter njeni pogumni prijateljici Abigail in Pru … Družinska pustolovščina o pripadnosti in prijateljstvu. Po priljubljeni televizijski seriji Svobodni Spirit.

Družinska pustolovščina o pripadnosti in prijateljstvu

Pred poletjem na velika platna prihaja epska pustolovščina o svojeglavi deklici, ki odkrije sorodno dušo, ko v njeno življenje vstopi divji konj po imenu Spirit. Animirana pustolovščina Neobrzdani Spirit je naslednje poglavje priljubljene zgodbe studia DreamWorks Animation.

Neobrzdani Spirit sledi priljubljeni franšizi, ki se je pričela z animacijo Spirit: Divji žrebec (2002), ki je bila nominirana za oskarja, in nadaljevala s televizijsko serijo Svobodni Spirit (2017 – 2019), ki je prejela emmyja. Animirano pustolovščino je režirala Elaine Bogan (Trollhunters: Tales of Arcadia), producentka je Karen Foster (koproducentka animacije Kako izuriti svojega zmaja). Pri režiji je sodeloval tudi Ennio Torresan (vodja zgodbe pri animiranem filmu Mali šef), za filmsko glasbo pa je poskrbela skladateljica Amie Doherty.

Zgodba

Dekle Lucky Prescott (Isabela Merced, Raziskovalka Dora) nikoli ni poznalo svoje pokojne matere Milagre Navarro (Eiza González, Hitri in drzni: Hobbs in Shaw), neustrašne jahalke kaskaderke iz majhnega mesta Miradero. Tako kot njena mama tudi Lucky ni ravno ljubiteljica pravil in omejitev, kar teti Cori (dobitnica oskarja Julianne Moore), pri kateri dekle odrašča, povzroča nemalo skrbi. Potem ko Lucky izziva svojo usodo s številnimi pobegi, se teta Cora z njo preseli nazaj k dekličinemu očetu Jimu (nominiranec za oskarja Jake Gyllenhaal) v Miradero.

Lucky ni navdušena nad zaspanim mestecem. Ko pa spozna divjega mustanga Spirita in se spoprijatelji z dvema dekletoma – Abigail Stone (Mckenna Grace, Stotnica Marvel) in Pru Granger (Marsai Martin, Little), se popolnoma spremeni. Prav Prujin oče Al Granger (dobitnik emmyja Andre Braugher, Brooklyn Nine-Nine) pa je lastnik hleva in najboljši prijatelj Luckyjinega očeta.

Ko pa brezsrčni kavboj (nominiranec za emmyja Walton Goggins, Justified) in njegova ekipa nameravajo ujeti Spirita in njegovo čredo ter jih odpeljati v ujetništvo, se Lucky s svojimi novimi prijatelji pogumno poda na neverjetno pustolovščino, da bi rešila konja, ki ji je dal svobodo in smisel, ter ji pomagal odkriti povezavo z materino zapuščino in dediščino Mehike, ki je ni nikoli pričakovala.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj