Nevidni človek

The Invisible Man

Leigh Whannell, Avstralija / ZDA, 2020, 110 min, srhljivka

Cecilia (igra jo Elisabeth Moss, znana po glavni vlogi v seriji Deklina zgodba) je ujeta v nasilnem razmerju z genialnim znanstvenikom. Ko ji uspe pobegniti, njen partner naredi samomor, a Cecilia sumi, da je smrt zaigrana. Po nizu grozovitih naključij skuša dokazati, da ji sledi nevidni človek.

Srhljivi pregon nevidnega partnerja

“Česar ne vidiš, ti lahko škodi.”  Na lastni koži bo to občutila ženska, ki je ubežala nasilnemu nekdanjemu partnerju, slednji pa jo kot nevidni človek zasleduje v najnovejši srhljivi zgodbi produkcijske hiše Blumhouse Productions z naslovom Nevidni človek.

V grozljivi sodobni zgodbi o obsedenosti, ki jo je navdihnil klasični lik pošasti pri Universalu, bo zaigrala dobitnica emmyja in zlatega globusa Elisabeth Moss (najbolj znana po vlogah v televizijskih serijah Oglaševalci in Deklina zgodba).

Scenarij in režija sta pripadla Leighu Whannellu, ki sodeluje tudi kot izvršni producent. Sodobni mojster grozljivk Jason Blum srhljivko producira s svojo produkcijsko hišo Blumhouse.

Zgodba

Cecilia Kass (Elisabeth Moss) je ujeta v nasilnem razmerju s premožnim in genialnim znanstvenikom. Neke noči ji s pomočje sestre (Harriet Dyer), prijatelja iz otroštva (Aldis Hodge) in njegove najstniške hčerke (Storm Reid) uspe pobegniti. Ko njen nekdanji partner Adrian Griffin (Oliver Jackson-Cohen) naredi samomor in ji zapusti velikodušen del svojega velikega bogastva, Cecilia prične sumiti, da je njegova smrt zaigrana. Po nizu grozovitih naključij, ki njo in njene bližnje spravljajo v smrtno nevarnost, Cecilia na vsak način skuša dokazati, da ji sledi nekdo, ki je neviden.

O produkciji

Lik nevidnega človeka je del klasične filmske pošasti pri studiu Universal Pictures – vključno z legendarnimi Drakulo, Volkodlakom, Frankensteinom, Frankensteinovo nevesto in drugimi. Razlog, zakaj so ti zloglasni liki tako dolgo prisotni, je njihova brezčasnost in predstavitev širokega spektra kulturnih strahov in tesnob – stičišče znanstvenega odkrivanja, brezčasne ljubezni in izgube. So pa prilagodljivi ne glede na čas, v katerem živimo. Nevidni človek predstavlja svežo, novo smer, kako proslaviti te klasične like. Ta nova smer pa ustvarjalcem filmov daje možnost prikazovanja izvirnih zgodb z drznimi idejami za te like. Scenarist in režiser Leigh Whannell je imel razburljivo novo idejo o tem novem liku in Universal je z veseljem pristopil k tej njegovi viziji. Producent Jason Blum pa je prvi, zaslužen za tovrstne uspešnice. “Smo prvi nove generacije srhljivih filmov pri Universalu,” pravi Blum.

Igrajo

Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Oliver Jackson-Cohen

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj