Neznosno breme ogromnega talenta

The Unbearable Weight of Massive Talent

Tom Gormican, ZDA, 2022, 105 min, akcijska črna komedija

Igralec Nicolas Cage se za milijon dolarjev plačila udeleži milijarderjevega rojstnega dne. Ko se izkaže, da je njegov oboževalec zloglasni šef narko kartela, mora Nic postati podoben svojim filmskim likom. Nicolas Cage kot Nic Cage v filmu o Nicolasu Cageu, ki so ga snemali v Dubrovniku.

Nicolas Cage kot Nic Cage v filmu o Nicolasu Cageu, ki ga je med drugimi produciral Nicolas Cage

Neznosno breme ogromnega talenta je nova akcijska črna komedija režiserja Toma Gormicana, v kateri glavno vlogo odigra Nicolas Cage kot fiktivna verzija samega sebe, poleg njega pa se v filmu pojavijo tudi Pedro Pascal, Sharon Horgan, Neil Patrick Harris, Ike Barinholtz, Alessandra Mastronardi, Jacob Scipio in Tiffany Haddish.

Zgodba

Igralec Nicolas Cage nejevoljno sprejme ponudbo za milijon ameriških dolarjev, po kateri se mora udeležiti rojstnega dne svojega super oboževalca, ki je med drugim tudi milijarder. Ko zaradi spleta okoliščin stvari postanejo izjemno divje, je Nic prisiljen postati različica nekaterih svojih najbolj ikoničnih in priljubljenih likov, da bi svojo ženo in hčer izvlekel izpod rok oboževalca, za katerega se izkaže, da je zloglasni šef narko kartela.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj