Nuna II

The Nun II

Michael Chaves, ZDA / VB, 2023, 110 min, grozljivka

Dve mladi redovnici tvegata vse, da bi razvozlali smrtno nevarno skrivnost vrnitve demonske nune in zlo pregnali nazaj v pekel. Nadaljevanje izjemno uspešne grozljivke Nuna iz leta 2018 je del franšize Priklicano zlo (The Conjuring Universe), najdobičkonosnejše franšize grozljivk v zgodovini.

Prišla je Nuna II, nadaljevanje izjemno uspešne grozljivke Nuna iz leta 2018, ki je bila najdonosnejši film franšize Priklicanega zla (The Conjuring Universe).

Zgodba

Piše se leto 1956. Kraj dogajanja: Francija. Duhovnik je mrtev in zlo se širi. Zgodba sledi sestri Irene, ki se mora ponovno soočiti z zlo silo v podobi demonske nune po imenu Valak.

Film Nuna II nadaljuje zgodbo tam, kjer se je prvi del končal, in razkriva šokanten, nikoli povedan izvor zlobnega demona. Dve mladi redovnici tvegata vse, da bi razvozlali smrtno nevarno skrivnost vrnitve Valaka in zlo za vedno pregnali nazaj v pekel.

V filmu igrajo Taissa Farmiga, Jonas Bloquet, Storm Reid, Anna Popplewell in Bonnie Aarons. Film je režiral Michael Chaves (Priklicano zlo: Kriv je Satan) po scenariju Iana Goldberga, Richarda Nainga in Akele Cooper, ki je po likih, ki sta jih ustvarila James Wan in Gary Dauberman, spisala tudi zgodbo. Producenta Peter Safran in James Wan nadaljujeta sodelovanje kot filmska ustvarjalca, prisotna pa sta bila že na vseh prejšnjih filmih franšize Priklicano zlo.

Priklicano zlo je najbolj dobičkonosna franšiza grozljivk v zgodovini z več kot dvema milijardama dolarjev zaslužka po vsem svetu. Na globalni ravni so kar štirje naslovi franšize zaslužili več kot 300 milijonov dolarjev (Nuna, Priklicano zlo 2, Priklicano zlo in Annabelle: Stvarjenje), vseh sedem pa je zaslužilo več kot 200 milijonov dolarjev. Nuna je doslej najbolj dobičkonosen film v franšizi, z zaslužkom 366 milijonov dolarjev po vsem svetu.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj