Oto

Oto

Vasja Rovšnik, Slovenija, 2018, 110 min

Radgonska filmska senzacija

Zgodba

Film pripoveduje o lokalnem bebčku z imenom Oto, ki je vsem in v vsaki situaciji pripravljen pomagati. Pomoč nudi v obliki opravil okrog hiše in drugih fizičnih del. Ob humornih srečanjih z ljudmi (nekateri so mu naklonjeni, drugi so do njegove drugačnosti odkrito sovražni) se Oto ves čas sooča s situacijami, ki poudarjajo njegovo drugačnost, hkrati pa pridno varčuje prisluženi drobiž, ki ga kot miloščino dobi od svojih “strank”. Na skrivaj mu je všeč dekle srednjih let, ki živi s svojim nasilnim možem, ki jo pretepa. Nekega dne pa se Otu življenje obrne na glavo, ko najde dolga leta izgubljeno sliko svetovno znanega umetnika. Sledi preobrat celotnega koncepta zgodbe z nenavadnim, a srečnim koncem za glavnega junaka.

Zanimivosti

Film so snemal na več kot 30 različnih lokacijah v Gornji Radgoni, Pomurju (Murska Sobota, Apaško polje …) ter na slovenski obali (Strunjan, Piran, Izola). 

Pri nastajanju filma je sodelovalo več kot 70 ljudi, 30 igralcev, 40 statistov ter 10 snemalcev in tehnikov (izključno domačinov).

V filmu sodeluje tudi znani slovenski igralec Ludvik Bagari (Halgato, Traktor, ljubezen in rock’n’roll, Usodno vino, Reka ljubezni …).

Izvedenih je bilo 80 snemalnih dni (400 snemalnih in 1000 montažnih ur).

Film je bil 25. maja 2018 predpremierno predstavljen v Gornji Radgoni.

Slovensko premiero je doživel julija 2018 na Grossmannovem filmskem festivalu v Ljutomeru, kjer je bil najbolj obiskan film tega mednarodno priznanega festivala.

Pogovor s filmsko ekipo o(b) filmu Oto
4. 4. 2019

Pogovor s filmsko ekipo o(b) filmu Oto

Na ptujski premieri radgonske filmske senzacije se nam je pridružil del filmske ekipe z režiserjem Vasjo Rovšnikom na čelu. Debata se je nadaljevala še pred vrati kina.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj