Projekcije filma:

četrtek, 26. januar, 19.00

Pogovor o(b) filmu
Projekciji filma bo sledil pogovor s strokovnjaki o alkoholizmu in ostalih odvisnostih ter o tem, kako jih preseči. Pogovor bo vodila avtorica filma Natalija Gorščak. Vstopnine ni.

Otroci alkoholikov

Otroci alkoholikov

Natalija Gorščak, Slovenija, 2022, 52 min, dokumentarni

Otroci alkoholikov je dokumentarni dosje Natalije Gorščak, ki je odraščala v družini alkoholika. V dokumentarnem dosjeju skozi pripoved igralke Maje Gal Štromar delno pripoveduje zgodbo o svojem življenju, delno o življenju prijateljice. Njeno pripoved s svojimi izpovedmi podkrepijo štirje otroci alkoholikov različnih generacij, ob katerih znani strokovnjaki in terapevti s področja odvisnosti Andrej Perko, Christian Gostečnik, Anton Kladnik, Sanja Rozman, Jože Ramovš in Tomislav Kuljiš pojasnjujejo posledice, ki jih ima alkoholizem za otroke in za naslednje generacije.

Film kljub temu, da je tema težka, ni pesimistično naravnan, saj avtorica verjame, da se lahko vsakdo, ki to želi, otrese bremena alkoholične družine.

Iz prve roke

“Ko je bil moj oče trezen, je bil najboljši človek na svetu, pomagal je vsakemu. Pijan pa je bil pošast. Ko sem prebrala knjigo Kralj alkohol, sem prvič ugotovila, da to ni samo težava mojega očeta, ampak težava številnih.”

– Natalija Gorščak, avtorica filma

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj