Otroška igra

Child's Play

Lars Klevberg, ZDA, 2019, 120 min, grozljivka

Otroška igra
Otroška igra

Grozljivi Chucky se je vrnil

Otroška igra je grozljivka o že dobro znani igrači po imenu Chucky, ki pa ni navadna igrača, temveč zlovešči in hladnokrvni ubijalec. Posodobljeni Chucky pa je zaradi moderne tehnologije še naprednejši.

Grozljivko je režiral Lars Klevberg, scenarij pa je napisal Tyler Burton Smith. Gre za remake zgodbe, ki je bila upodobljena že leta 1988, današnjemu občinstvu pa ponuja nekaj več. V glavnih vlogah nastopita Aubrey Plaza in Gabriel Bateman, glas pa je Chuckyju posodil igralec Mark Hamill.

Zgodba

Samohranilka Karen (Aubrey Plaza) svojemu sinu Andyju (Gabriel Bateman) za rojstni dan podari igračo, ne da bi vedela, da je ta zlobna in zmožna ubijati.

Ko je originalna grozljivka leta 1988 prišla na velika platna, je imel producent Seth Grahame-Smith le 12 let, in ga je zelo prestrašila, a jo je gledal znova in znova in tako postal pravi oboževalec. S producentom Davidom Katzenbergom sta originalni film malce posodobila. »Nismo si želeli zgolj preoblikovati filma iz leta 1988, ki je klasična grozljivka, ki je svetu predstavila enega največjih zlobnežev vseh časov. Želeli smo v grozljivki predstaviti nekaj novega, kar je pomembno za današnje občinstvo.«

Dolgo so razmišljali, kaj bi to lahko bilo. Živimo v svetu, kjer je vse povezano – kamere in mikrofoni so povsod, naše naprave se med seboj pogovarjajo med seboj. »Navdušilo nas je, kaj bi to pomenilo za Chuckyja, če ne bi bil le otroška igrača, ampak resnično vrhunski tehnološki izdelek, ki je spremljevalec otrok. Kaj bi se zgodilo, če bi se nekaj s tako veliko močjo pokvarilo, kakšne bi bile možnosti?« sta razmišljala producenta o nečem novem, obenem pa se zavedala odgovornosti do dolgoletnih oboževalcev.

Katzenberga je že ob ogledu prvotnega filma prestrašilo dejstvo, da se lahko igrača, ki jo ima vsak otrok, obrne proti njemu, sedaj pa na vso zadevo gleda še z večjim strahom – nekaj, kar uporabljamo vsak dan, nam lahko škoduje.

»Posodobljen Chucky je veliko naprednejši,« dodaja Grahame-Smith. »Na voljo ima več načinov, da vas ubije. Zdaj lahko dostopa do drugih naprav, pogleda skozi njih, prevzame termostate, vozila, robote in podobno… Uporabi lahko vse, kar je na voljo, da terorizira in ubije. Spoznajte Chuckyja 2.0.«

Svoj glas je Chuckyju posodil igralec Mark Hamill, znan pa vlogi Luka Skywalkerja iz trilogije Vojna zvezd. »Izjemno srečo imamo, da imamo ikono, ki ustvarja novo podobo ikone,« je povedal Katzenberg. »Mark je nadarjen igralec in izjemen vokalni izvajalec, in ta izziv je sprejel z neverjetno energijo in predanostjo.«

Igrajo

Aubrey Plaza, Gabriel Bateman, Brian Tyree Henry, Tim Matheson in drugi

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj