Projekcije filma:

petek, 3. april, 16.00

sobota, 11. april, 10.00

Kino vrtiček
Projekciji filma bo sledila ustvarjalna igralnica.

Peter Zajec: Skok v pustolovščino

Peter Rabbit 2: The Runaway

Will Gluck, Avstralija / ZDA, 2020, animirana pustolovščina, sinhronizirano

Stari triki, nove vragolije

Nadaljevanje animirane uspešnice iz leta 2018

Razposajen, nepremišljen, včasih prav navihano, ampak tudi prikupno poreden Peter Zajec, priljubljeni zajček v modrem suknjiču, se spomladi vrača na velika platna, in to v velikem slogu. Z nekaj starimi in dobro znanimi ukanami nam bo postregel s povsem novimi vragolijami, zaradi katerih se nam bo še bolj prikupil. Pred nami je dolgo pričakovano nadaljevanje uspešnice iz leta 2018 – Peter Zajec: Skok v pustolovščino.

Kar nekaj časa je že minilo, odkar sta Peter Zajec in Tomaž Gregor vsaj na prvi pogled zakopala bojno sekiro. Betka, Tomaž in zajčki so si ustvarili nekakšno družinico, ampak kljub vsemu trudu se Peter nekako ne more otresti nagajivega slovesa. Na lovu za pustolovščinami zunaj varnega vrta Peter odkrije povsem nov svet, ki ceni njegovo navihanost. Toda ko bo njegova družina tvegala vse, da bi ga našla, se bo moral Peter odločiti, kakšen zajček želi biti.

Peter Zajec (v izvirniku Peter Rabbit) bo na velika platna priskakljal naravnost iz zelo priljubljene istoimenske serije knjig angleške pisateljice Beatrix Potter, ki se ponaša s kar 45 milijoni prodanih izvodov v kar 36 jezikih. Skrajno priljubljeni zajec v modrem suknjiču je svojevrstna ikona, ki je osvojila srce najmlajših, pa tudi malo starejših.

Prva filmska priredba iz leta 2018, Peter Zajec, je navdušila vse generacije; v slovenskih kinodvoranah si jo je ogledalo kar 35.000 gledalcev in gledalk.

Tudi drugi del je režiral Will Gluck, ki je obenem tudi koscenarist s Patrickom Burleighem in koproducent z Zarehom Nalbandianom. V igralski zasedbi se ponovno vračata Rose Byrne in Domhnall Gleeson. V izvirni različici so zajčkom glasove med drugimi posodili Margot Robbie, Elizabeth Debicki in James Corden kot Peter Zajec.

Voranc Boh, Maja Kunšič, Matevž Mueller, Jan Bučar, Nina Kaludjerović, Saša Pavlin Stošić in Nika Rozman so samo nekatera izmed igralskih imen, ki so svoje glasove posodila slovenski sinhronizaciji prvega filma, in kmalu bomo izvedeli, ali bomo prav vse našli tudi v novem filmu.

Tudi tokratna pustolovščina Petra Zajca bo nedvomno nepozaben družinski filmski dogodek, ki bo navdušil in do solz nasmejal vse generacije gledalcev.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj