Peter Zajec: Skok v pustolovščino

Peter Rabbit 2: The Runaway

Will Gluck, Avstralija / ZDA, 2020, 93 min, animirana pustolovščina, sinhronizirano, 5+

Priljubljeni zajček v modrem suknjiču je razposajen, navihan, včasih celo poreden, a tudi prikupen. Tokrat sklene zapustiti domače udobje in poiskati nove pustolovščine v mestu. A ker s svojo nepremišljenostjo privede v nevarnost svojo družino, se bo moral odločiti, kakšen zajec želi biti …
Peter Zajec: Skok v pustolovščino
Peter Zajec: Skok v pustolovščino
Peter Zajec: Skok v pustolovščino

Vrt je bil samo začetek

Zabava je zrela za nabiranje

Stari triki, nove vragolije

Pustolovščina je njihova največja zabava in glavna družinska dejavnost, prisrčen nasmeh na obraz pa bo narisala tudi gledalcem in gledalkam.

Razposajen, nepremišljen, včasih prav navihano, ampak tudi prikupno poreden Peter Zajec, priljubljeni zajček v modrem suknjiču, se vrača na velika platna, in to v velikem slogu. Z nekaj starimi in dobro znanimi ukanami nam bo postregel s povsem novimi vragolijami, zaradi katerih se nam bo še bolj prikupil. Znašel se bo pred največjim izzivom doslej, saj bo moral končno najti odgovor na vprašanje, kam sploh spada. Pred nami je dolgo pričakovano nadaljevanje animirane uspešnice iz leta 2018 – Peter Zajec: Skok v pustolovščino.

Zgodba

Kar nekaj časa je že minilo, odkar sta Peter Zajec in Tomaž Gregor vsaj na prvi pogled zakopala bojno sekiro. Betka, Tomaž in zajčki so si ustvarili nekakšno družinico, ampak kljub vsemu trudu se Peter nekako ne more otresti nagajivega slovesa. Počuti se nesprejetega in nerazumljenega, zato sklene zapustiti domače udobje in poiskati nove pustolovščine nekje daleč v mestu. Tam odkrije nov svet, ki ceni njegovo navihanost. Ampak, kot se rado zgodi, se sčasoma izkaže, da tudi v mestu marsikaj ni tako, kot se zdi. S svojo nepremišljenostjo privede svojo družino v nevarnost in moral se bo odločiti, kakšen zajec želi biti …

O filmu

Peter Zajec (v izvirniku Peter Rabbit) bo na velika platna priskakljal naravnost iz zelo priljubljene istoimenske serije knjig angleške pisateljice Beatrix Potter, ki se ponaša s kar 45 milijoni prodanih izvodov v kar 36 jezikih. Skrajno priljubljeni zajec v modrem suknjiču je svojevrstna ikona, ki je osvojila srce najmlajših, pa tudi malo starejših.

Prva filmska priredba iz leta 2018, Peter Zajec, je navdušila vse generacije; v slovenskih kinodvoranah si jo je ogledalo kar 60.000 gledalcev in gledalk.

Tudi drugi del je režiral Will Gluck, ki je obenem tudi soscenarist s Patrickom Burleighem in koproducent z Zarehom Nalbandianom. V igralski zasedbi se ponovno vračata Rose Byrne in Domhnall Gleeson. V izvirni različici so zajčkom glasove med drugimi posodili Margot Robbie, Elizabeth Debicki in James Corden kot Peter Zajec.

Voranc Boh, Maja Kunšič, Matevž Mueller, Jan Bučar, Nina Kaludjerović, Saša Pavlin Stošić in Nika Rozman so samo nekatera izmed igralskih imen, ki so svoje glasove posodila slovenski sinhronizaciji prvega filma, in kmalu bomo izvedeli, ali bomo prav vse našli tudi v novem filmu.

Tudi tokratna pustolovščina Petra Zajca bo nedvomno nepozaben družinski filmski dogodek, ki bo navdušil in do solz nasmejal vse generacije gledalcev in gledalk.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj