Plazenje

Crawl

Alexandre Aja, ZDA, 2019, 87 min, grozljivka

Ko Florido zajame orkan, Haley ne upošteva navodil o evakuaciji, temveč se odpravi iskat svojega očeta. Hudo poškodovanega najde v kleti. Kmalu ugotovita, da je naraščajoča voda njuna še najmanjša skrb: v hišo namreč zaplavajo aligatorji … Nenavaden film avtorja grozljivke Opazujemo te.
Plazenje
Plazenje
Plazenje
Plazenje

Oni so bili tukaj prvi

Če vas ne bo pokončala nevihta, vas bodo pa oni. To poletje se bo namreč v kinematografe priplazila resnično grozljiva grozljivka Plazenje, ki prikazuje nenavadno zgodbo o napadu aligatorjev med divjanjem orkana.

Grozljivko je režiral Alexandre Aja (Opazujemo te), producenti pa so Sam Raimi (Zlobni mrtveci, Ne dihaj!), Craig Flores (300), in Alexandre Aja. V glavnih vlogah zaigrata Kaya Scodelario in Barry Pepper.

Zgodba

Ko njen rodni kraj na Floridi zajame orkan, Haley (Kaya Scodelario) ne upošteva navodil o evakuaciji, temveč se odpravi iskat svojega pogrešanega očeta (Barry Pepper). Najde ga težko poškodovanega v kletnih prostorih družinske hiše, oba pa hitro zajame poplavna voda. Ker zmanjkuje časa, da bi ubežala nevihti, ki je vedno močnejša, Haley in oče kmalu ugotovita, da je naraščajoča voda še najmanjša njuna skrb. V hišo namreč zaplavajo aligatorji …

Zanimivost

Film so snemali v Beogradu.

Zanimivosti o aligatorjih

Prvi aligatorji so se pojavili pred 37 milijoni let.

Aligatorji vidijo v temi, svoj plen tako lahko izsledijo v popolni temi.

Aligatorji zelo hitro plavajo, dosežejo lahko hitrost več kot 32 kilometrov na uro.

Aligatorjeva čeljust ustvari 1342 kilogramov pritiska, kar je najmočnejši ugriz, kadarkoli zabeležen pri živi živali.

Igrajo

Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson, Anson Boon, Ami Metcalf, Jose Palma, Morfydd Clark in drugi

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj