Pod belimi pečinami

Hope Gap

William Nicholson, Velika Britanija, 2019, 100 min, romantična drama

Grace in Edward (Annette Bening in Bill Nighy) sta poročena 29 let. Ko ju obišče sin Jamie, mu oče pove, da namerava ženo zapustiti … še istega dne. Čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.

Od scenarista filmov Shadowlands, Gladiator in Les Misérables

Zgodba

Ljubeči starejši par Grace in Edward (Annette Bening in Bill Nighy) bo v drami režiserja Williama Nicholsona razvozlal številne zaplete pri ločitvi in razložil muhaste vode dolgoletne ljubezni.

Grace (Bening) in Edward (Nighy) sta skupaj že 33 let. Da bi praznovala to priložnost, sta povabila svojega v Londonu živečega sina Jamieja (Josh O’Connor), da jih obišče na domu na obali Sussexa, kjer slikovite pečine Hope Gap gledajo na odprto morje. Kljub videzu je njuna komunikacija na najnižji točki. Grace očita Edwardu premalo navdušenja nad življenjem, Edward pa se v zakonu že dolgo počuti povsem neustreznega. Prišla sta do stopnje, ko Edward zapušča Grace zaradi druge ženske. Odločitev bo povzročila nenehen nemir za vse vpletene.

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.

Režiser William Nicholson je bil za scenarij uspešnic Shadowlands ter Gladiator nominiran za oskarja. Napisal je scenarije za filme Nell, First Knight, Sarafina!, Grey Owl, Firelight in številne druge.

Igrajo

Annette Bening, Bill Nighy, Josh O’Connor in drugi

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj