Posledice

Posledice

Darko Štante, Slovenija / Avstrija, 2018, 95 min, drama, 15+

18-letni Andrej zaradi težavnega vedenja pristane v vzgojnem zavodu. Tam spozna Željka, neformalnega vodjo tamkajšnjih gojencev, ki ga začne izkoriščati … Nagrade vesna za najboljšo režijo, glavno in stransko moško vlogo, nagrada občinstva in nagrada žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark.

Ko pristane v vzgojnem zavodu, se mora 18-letni Andrej boriti za svoje mesto v skupini varovancev pod vodstvom Željka, ki ga kmalu vzame pod svoje okrilje, in pod pritiskom novega okolja hkrati poskrbeti, da njegova skrivnost ne pride na plano.

Zgodba

18-letni Andrej je zaradi svojega težavnega vedenja poslan v vzgojni zavod za mladino, kjer spozna Željka, neformalnega vodjo tamkajšnjih gojencev. Ko odkrije Andrejevo skrivnost, ga prične Željko kmalu izkoriščati v svoj prid. Andrej je tako kmalu postavljen pred preizkušnjo odgovornosti in ohranjanja svoje moralne integritete. Odločiti se mora med Željkom in njegovim divjim življenjem ter tem, kako ostati zvest samemu sebi.

Produkcija

Produkcijska hiša: Temporama
Koprodukcijske hiše: Zwinger Film / NuFrame / 100
Podpora: Slovenski filmski center / FS Viba film

Igrajo

Matej Zemljič / Timon Šturbej / Gašper Markun
Lovro Zafred / Rosana Hribar / Dejan Spasić / Blaž Setnikar / Iztok Drabik Jug / Lea Cok

Za kamero

Scenarist in režiser: DARKO ŠTANTE
Direktor fotografije: ROK K. NAGODE
Montažerka: SARA GJERGEK
Oblikovalec zvoka: JULIJ ZORNIK
Scenografka: ŠPELA KROPUŠEK
Kostumografka: INA FERLAN
Oblikovalka maske: ANITA FERČAK
Glasbeni opremljevalec: VLADIMIR »DOŠA« KOSOVIĆ
Producenta: JERCA JERIČ, ANDRAŽ JERIČ
Koproducenti: ROK BIČEK, TEO RIŽNAR, JULIJ ZORNIK

O režiserju

Darko Štante je rojen leta 1975 v Ljubljani. Diplomiral je na Fakulteti za socialno delo in trenutno zaključuje drugostopenjski študij filmske režije na ljubljanski AGRFT. V preteklosti je delal kot asistent režije na različnih komercialnih produkcijah ter kot samostojni ustvarjalec na različnih AV projektih. Trenutno je zaposlen kot vzgojitelj v vzgojnem zavodu.

O glavnih igralcih

Matej Zemljič se je rodil 13. 9. 1995 v Ljubljani. Trenutno zaključuje študij dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Že v času študija je dobil kar nekaj vlog v gledališču, največ v Mestnem gledališču ljubljanskem, Posledice pa so njegova prva glavna vloga v celovečercu.

Posledice, Darko Štante, 2018
Zgodovina ljubezni, Sonja Prosenc 2018
Misli, Rok Hvala, 2017
Gremo mi po svoje, Miha Hočevar, 2010

Timon Šturbej je rojen leta 1994 v Mariboru. Diplomiral je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani in je trenutno zaposlen v Slovenskem narodnem gledališču Maribor. Leta 2017 je prejel študentsko Severjevo nagrado za vlogo Bernieja v Mametovih Seksualnih perverzijah. Junija 2015 se je udeležil mednarodnih filmskih delavnic na Münchenski filmski akademiji pri profesorju Louju Binderju.

Ne bom več luzerka, Urša Menart, 2018
Posledice, Darko Štante, 2018
Stekle lisice, Boris Jurjaševič, 2017
K.A.O.S., Nikolaj Vodošek, 2017

Gašper Markun je rojen leta 1994 v Kranju. Trenutno končuje svoj diplomski dokumentarni film DokumenTRATE na Fakulteti za socialno delo. Z igranjem v filmu se je prvič srečal leta 2007, ko sta s sestro odigrala glavno vlogo v celovečernem filmu Bela gospa. Od takrat se je pojavil v več kot desetih slovenskih filmih in serijah. V življenju bi rad deloval na področju filma, tako za kot tudi pred kamero.

Posledice, Darko Štante, 2018
Julija in Alfa Romeo, Blaž Završnik, 2015
Hvala za Sunderland, Slobodan Maksimovič, 2012
Za zaprtimi očmi, Milan Urbajs, 2010
Bela gospa, Siena Krušič, 2007

O produkciji

Filmsko društvo Temporama je bilo ustanovljeno leta 2012 v želji po ustvarjanju okolja, ki mladim in neuveljavljenim filmskim ustvarjalcem nudi podporo pri realizaciji njihovih filmskih projektov ter omogoča razvoj njihovih ustvarjalnih talentov. V preteklosti je TEMPORAMA producirala predvsem kratke filme in spletne serije, POSLEDICE pa so njihov prvi celovečerni film, v različnih fazah produkcije pa trenutno ustvarjajo še tri kratke filme in nov celovečerni projekt v zgodnji fazi razvoja.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj