Potovanje skozi spomine

Reminiscence

Lisa Joy, ZDA, 2021, 148 min, znanstvenofantastični

Nick Bannister (oskarjevski nominiranec Hugh Jackman) je zasebni preiskovalec uma, ki svojim klientom na obrobju Miamija pomaga obuditi izgubljene spomine. Nekega dne pa sprejme novo stranko Mae, pri kateri se naloga močno zaplete … Film ustvarjalcev serije Westworld.

Ne oziraj se v preteklost

Scenaristka, režiserka in producentka Lisa Joy v sodelovanju z Warner Bros. Pictures prinaša akcijski triler Potovanje skozi spomine, kjer v glavnih vlogah blestijo Hugh Jackman, Rebecca Ferguson in Thandiwe Newton.

Zgodba

Nick Bannister (Hugh Jackman), zasebni preiskovalec uma, se spopada s temnim, a privlačnim svetom preteklosti, ko svojim klientom pomaga obuditi izgubljene spomine. Njegovo življenje na obrobju Miamija se nenadoma močno spremeni, ko sprejme novo stranko Mae (Rebecca Ferguson), pri kateri se preprosta naloga izgubljenega in najdenega spomina sprevrže v nevarno obsesijo. Medtem ko Bannister poskuša odkriti resnico o izginotju Mae, odkriva vse več nasilnih zarot in je kmalu postavljen pred dilemo: kako daleč si sposoben iti, da bi tiste, ki jih ljubiš, obdržal ob sebi?

Poleg za oskarja nominiranega Jackmana (Nesrečniki, Največji šovmen), Rebecce Ferguson (prihajajoči film Dune, filmi Misija nemogoče) in Thandiwe Newton (Solo: Zgodba vojne zvezd) v filmu igrajo še Cliff Curtis (Megalodon: Predator iz globin, Hitri in drzni: Hobbs in Shaw), za oskarja nominirana Marina de Tavira (Roma), Daniel Wu (Warcraft), Brett Cullen (Joker), Natalie Martinez, Angela Sarafyan in Nico Parker.

Film Potovanje skozi spomine je režijski prvenec Lise Joy, režirala ga je po svojem izvirnem scenariju, skupaj z Janathanom Nolanom, Michaelom De Luco in Aaronom Ryderjem pa je film tudi producirala. Izvršni producenti so Athena Wickham, Elishia Holmes in Scott Lumpkin.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj