Prevajalci

Les traducteurs

Régis Roinsard, Francija / Belgija, 2019, 105 min, triler

Devet prevajalcev, najetih za prevajanje težko pričakovane knjige, je zaprtih v razkošnem bunkerju. Ko se na spletu pojavi nekaj strani rokopisa, postane sanjsko delo nočna mora ... Napet triler, ki vas bo pustil v negotovosti do samega konca. Igrajo Eduardo Noriega, Olga Kurylenko in drugi.

Zgodba

Devet prevajalcev, najetih za prevajanje nestrpno pričakovane zaključne knjige najbolje prodajane trilogije, je zaprtih v razkošnem bunkerju. Ko se na spletu pojavi prvih deset strani najbolj skrivnega rokopisa, postane sanjsko delo nočna mora. Tat je eden izmed njih in založnik Eric Angstrom (Lambert Wilson) je pripravljen narediti vse, kar je potrebno, da ga odkrije … ali jo odkrije. Napet triler v iskanju krivca vas bo pustil v negotovosti do samega konca.

Igrajo

Eduardo Noriega, Lambert Wilson, Olga Kurylenko, Riccardo Scamarcio, Sidse Babett Knudsen

O igralski zasedbi

Lambert Wilson (Eric Angstrom)

je bil petkrat nominiran za nagrado Cesar (francoska različica oskarja), nazadnje za vlogo v filmu Des hommes et des dieux (2011). Prvo filmsko vlogo je dobil ob Seanu Conneryju v Five Days One Summer. Nekateri od filmov, v katerih je igral, so The Blood of Others Clauda Chabrola z Jodie Foster; z Juliette Binoche v Rendez-Vous; v filmu Andrzeja Wajde The Possessed; The Belly of an Architect Petra Greenawayja; El Dorado Carlosa Sauraje; priznanem Jefferson in Paris Jamesa Ivoryja; z Vero Belmont v Red Kiss in Marquise; The Leading Man Johna Duigana; Same Old Song Alaina Resnaisa; Trop(peu) d’amour Jacquesa Doillona; The Last September Deborah Warner in Combat d’amour en Songe’s Raula Ruiza. Wilson je igral v številnih gledaliških predstavah v francoskem in angleškem jeziku. V Royal National Theatre v Londonu je nastopil v predstavah A Little Night Music ob Judi Dench v režiji Seana Matthiasa, kot tudi v Ashes to Ashes Harolda Pinterja.

Olga Kurylenko (Katerina Anisinova)

lepa Ukrajinka, ki je nase opozorila med šolanjem na igralski šoli, ko je delala kot manekenka, je filmsko kariero začela v Franciji, nadaljevala pa s TV serijo in filmi Max Payne in Centurion. Svetovno javnost je nase opozorila z vlogo v filmu o Jamesu Bondu z naslovom Kvantum sočutja. Videli smo jo v filmih Johnny English spet v akciji, Stalinova smrt, Vampirska akademija, Soba želja, Pozaba, Hitman-Agent 47,…

Sidse Babett Knudsen (Helene Tuxen)

je od začetka 90-ih let prejšnjega stoletja nepogrešljiva v danskem gledališču in na filmski sceni. Zaigrala je v filmu Let’s Get Lost (1997), s čimer si je prislužila nagradi Robert in Bodil za najboljšo žensko vlogo, nato pa še v Mifune’s Last Song (1999), The One and Only (1999), ki ji je prinesel še drugo nagrado Bodil, Mona’s world (2001), Chop Chop (2001), Villa Paranoia (2004) in The Fakir (2004). Njen najnovejši film bo triler Inferno (2016) v režiji Rona Howarda, njeni soigralci pa Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy …

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj