Pri Addamsovih 2

The Addams Family 2

Greg Tiernan, Conrad Vernon in Laura Brousseau, VB / Kanada / ZDA, 2021, 93 min, animirana družinska komedija, sinhronizirano

Pričnite vaditi tleskanje s prsti, saj se vrača ena najstrašnejših, najbolj nevsakdanjih in najbolj bizarnih družin na svetu – družina Addams! Tokrat se zaljubljenca Mortitia in Gomez, njuna hčerka Sreda in sin Pugsley, stric Fester, babica Lurch in ljubljenček To odpravljajo na družinske počitnice.

Grozna novica, ki vam bo ogrela srce

Nadaljevanje. Kako izvirno.

Grozno nadaljevanje

Kako grozno!

Pričnite vaditi tleskanje s prsti, saj se temačni člani slavne družine, ki so se v prvem delu Pri Addamsovih pripravljali na praznovanje in se ujeli v resničnostni svet pretkane televizijske voditeljice, zdaj vračajo z novimi prigodami.

Letošnja jesen bo znova strašljiva, saj se vrača ena najstrašnejših, najbolj nevsakdanjih in bizarnih družin na svetu – družina Addams, ki se bo odpravila na družinske počitnice.

Drugi del animirane komedije sta znova režirala Conrad Vernon in Greg Tiernan, posneta pa je po likih, ki jih je ustvaril ameriški karikaturist Charles Addams, znan po izjemno temačnih in grozljivih likih.

Slavnim članom družine so svoje glasove znova posodili igralci Charlize Theron (mama Morticia), Oscar Isaac (oče Gomez), Chloë Grace Moretz (hčerka Wednesday), Javon ‘Wanna’ Walton (sin Pugsley), Nick Kroll (stric Fester), Snoop Dogg (bratranec IT) in Bette Midler (babica). V slovenski različici pa bomo znova slišali glasove igralcev Uroša Smoleja, Ive Krajnc Bagola, Lije Trunkelj, Srđana Milovanovića, Maje Končar in Žige Buniča, pridružijo pa se jim še Jan Novljan, Blaž Šef, Jernej Kuntner, Amalja Veger Poles in Klemen Bunderla.

Zgodba

Strašljiva in priljubljena družina se vrača v nadaljevanju animirane pustolovščine Pri Addamsovih 2. V nadaljevanju sta starša Morticia in Gomez vedno bolj obupana, da njuna otroka odraščata, se izogibata družinskim večerjam in se oddaljujeta. Da poglobijo medsebojne odnose, se starša odločita, da strpata hčerko Wednesday, sina Pugsleyja, strica Festerja in ostale člane družine v svojo strašljivo prikolico in se odpravijo na še zadnje nesrečne družinske počitnice. Pustolovščina po Ameriki jih popelje izven svojih okvirjev, vmes pa celo naletijo na ikoničnega bratranca, pa tudi mnogo drugih čudnih likov. Kaj bi sploh lahko šlo narobe?

Kdo so glavni liki

Da si malce osvežimo spomin, poglejmo, kdo so glavni člani strašljive družine Addams. Morticia je zelo predana svojemu možu in otrokom, je nekakšno lepilo, ki vso družino in gospodinjstvo drži skupaj. Čeprav je vedno mirna, ne trpi norcev, in že od nekdaj je njen zaščitni znak gotski videz. Karizmatičen in nagajiv Gomez, ki je strastno zaljubljen v svojo ženo in predan oče svojima otrokoma, je navdušen nad kakršno koli grozno zadevo, ki jo zakuha. Njuna hčerka Sreda (Wednesday) je mali nevihtni oblak, je briljantna in zlovešča najstnica z dolgimi lasmi, spetimi v kite, ima poseben smisel za humor. Med njenimi posebnimi spretnostmi so skrivalnice, nočno pohajkovanje in mučenje ljubljenega mlajšega brata. Pred njo je najgrozljivejši izziv do sedaj – srednja šola. Sin Pugsley je neusmiljen inovator hudičevih načrtov in grozeči desetletnik, ki uživa v nastavljanju pasti za svojo sestro in očeta ter da se zaplete v kakršno koli grozljivo situacijo, ki jo lahko najde. Malce nori stric Fester, Gomezov brat, je dobronameren, vesel in rad ustvarja takšne ali drugačne zločine. Ko vstopi v sobo, jo razsvetli – dobesedno, saj je poln elektrike in žarnico lahko prižge preprosto tako, da jo vtakne v usta. Babica (Gomezova mati) je svetovna popotnica, z bradavico na nosu in divjim žarkom v očeh. Med igro s kartami rada goljufa, je očarana nad svojimi vnuki, ki obožujejo njene piškotke v obliki netopirjev in lobanj. Lurch je zvesti služabnik, ki ima telo pošasti in dušo pesnika. Rad igra na orgle in pozdravlja s svojim veselim in strašljivih pozdravom »Zvoniiiiiliii ste?« To (Thing) je mešanica med družinskim hišnim ljubljenčkom, služabnikom in osebnim pomočnikom. Je neizmerno dobrodušen in čeprav ne govori, je presenetljivo komunikativen.

Igrajo (glasovi v izvirni različici)

Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Nick Kroll, Javon ‘Wanna’ Walton, Wallace Shawn, Snoop Dogg kot ‘IT’, Bette Midler in Bill Hader

Igrajo (glasovi v slovenski različici)

Uroš Smolej, Iva Krajnc Bagola, Lija Trunkelj, Jan Novljan, Srđan Milovanović, Maja Končar, Žiga Bunič, Blaž Šef, Jernej Kuntner, Amalja Veger Poles, Klemen Bunderla

Noč čarovnic 2021
31. 10. 2021

Noč čarovnic 2021

Mini maraton grozljivk

Za izbor filma Usekano, strašno vzdušje v ptujskem kinu, barve groze, sladko razvajanje in filmski uvod so poskrbele dijakinje Gimnazije Ptuj Nika, Manca, Hana, Sanja in Ina, ki redno sodelujejo v programu Mladi kino.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj