Rešilec

Ambulance

Michael Bay, ZDA, 2022, 136 min, srhljivka

Will potrebuje kup denarja za ženino zdravljenje. Brat (nominiranec za oskarja Jake Gyllenhaal) mu predlaga orjaški bančni rop. Ko se na terenu zalomi, obupana brata ugrabita reševalno vozilo in izvedeta enega najbolj norih pobegov v zgodovini Los Angelesa. Vratolomni triler Michaela Baya.

Šlo naj bi za preprost rop

Na velika platna prihaja srhljivka Rešilec, ki pripoveduje zgodbo o tem, kako se trem ljudem na ulicah Los Angelesa življenje za vedno spremeni, potem ko roparja po neuspešni akciji ukradeta reševalno vozilo.

Na režiserski stolček vratolomnega trilerja je sedel Michael Bay, ki sodeluje tudi kot producent. Scenarij, ki temelji po izvirni zgodbi in scenariju za danski triler Ambulancen iz leta 2005, je napisal Chris Fedak. V glavnih vlogah igrajo Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II in Eiza González.

Zgodba

Odlikovani veteran Will Sharp (igra ga dobitnik emmyja Yahya Abdul-Mateen II) obupano želi priti do denarja, da bi lahko poplačal visoke račune za zdravljenje svoje žene. Za pomoč prosi osebo, za katero ve, da ne bi smel: svojega posvojenega brata Dannyja (igra ga nominiranec za oskarja Jake Gyllenhaal). Karizmatični karierni kriminalec Danny mu namesto tega ponudi največji bančni rop v zgodovini Los Angelesa – in to kar 32 milijonov dolarjev. Ker je življenje njegove žene ogroženo, Will ne more reči ne.

Ko pa se njun pobeg popolnoma izjalovi, obupana brata ugrabita reševalno vozilo, v katerem sta ranjeni policaj, ki mu življenje visi na nitki, in izkušena reševalka Cam Thompson (Eiza González). V izjemno hitrem zasledovanju, ki mu ni videti konca, se morata Will in Danny po celotnem mestu izogibati številnim organom pregona, pri tem ohranjati talca pri življenju in skušati ne ubiti drug drugega, hkrati pa izvesti enega najbolj norih pobegov, kar so jih kdaj videli v Los Angelesu.

Igrajo

Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj