Projekcije filma:

četrtek, 30. maj, 20.00

Slovenska premiera

Rocketman

Rocketman

Dexter Fletcher, VB / ZDA, 2019, biografska drama

Zgodba o Eltonu Johnu in njegovi karierni poti.

Po resnični fantaziji.

Biografska drama opisuje življenje angleškega pevca, pianista in skladatelja Eltona Johna.

Glasbeni biografski film, ki opisuje začetke glasbene kariere in spremlja Eltona Johna do svetovno znanega zvezdnika, je režiral Dexter Fletcher, scenarij pa napisal Lee Hall. Priljubljenega glasbenika je upodobil igralec Taron Egerton, v drami pa igrajo še Jamie Bell, Richard Madden in Bryce Dallas Howard.

Elton John, ki je nad Egertonovim petjem naravnost navdušen, je pri filmu sodeloval kot izvršni producent, njegov mož David Furnish pa kot producent. Ostali producenti so še Lawrence Bender, Adam Bohling, David Reid in Matthew Vaughn.

Zgodba

Biografska zgodba o angleškem glasbeniku Eltonu Johnu zajame njegove začetke od nadarjenega začetnika na londonski Kraljevi glasbeni akademiji in prikazuje karierno pot do svetovno znanega zvezdnika, ki je ustvarjal in sodeloval s priznanim tekstopiscem, pesnikom in pevcem Berniejem Taupinom. Skupaj sta sodelovala pri več kot tridesetih albumih, Taupin pa je zanj napisal večino pesmi. Gre za neolepšano rock ‘n’ roll glasbeno fantazijo.

Rocketman je epska glasbena fantazija o neverjetni človeški zgodbi o preboju glasbenika Eltona Johna na sam vrh. Film sledi fantastični poti preobrazbe iz sramežljivega in talentiranega pianista Reginalda Dwighta v svetovno zvezdo Eltona Johna. Glasbenika je upodobil Taron Egerton, ki v filmu zaigra njegove najbolj priljubljene uspešnice, biografska drama pa opisuje zgodbo, kako je mali mestni fant postal ena najbolj ikoničnih osebnosti v pop kulturi.

Zanimivosti

Nad izbiro igralca Tarona Egertona so navdušeni prav vsi. “Elton je povedal, da še nikoli ni nikogar slišal tako dobro peti njegove pesmi, kot jih poje Taron,” je povedal glasbeni producent Giles Martin. “Taron v filmu resnično poje in je zelo prepričljiv,” pa pravi režiser Dexter Fletcher.

Angleški glasbenik Elton John je vrsto let ustvarjal in sodeloval s priznanim tekstopiscem, pesnikom in pevcem Berniejem Taupinom (v filmu ga upodobi Jamie Bell). Skupaj sta sodelovala pri več kot tridesetih albumih, Taupin pa je zanj napisal večino pesmi. V drami se predstavijo tudi Eltonov prvi manager John Reid (zaigra ga Richard Madden), Bryce Dallas Howard pa igra Eltonovo mater Sheilo Farebrother. Gre za neolepšano rock ‘n’ roll glasbeno fantazijo.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj