Rocketman

Rocketman

Dexter Fletcher, VB / ZDA, 2019, 121 min, biografska drama

Kako je mali mestni fant postal ena najbolj ikoničnih osebnosti v pop kulturi? Glasbena biografska drama spremlja neverjetno zgodbo o preobrazbi sramežljivega pianista Reginalda Dwighta v svetovnega zvezdnika Eltona Johna. Igra ga Taron Egerton, ki v filmu tudi odpoje njegove največje uspešnice.

Po resnični fantaziji.

Biografska drama opisuje življenje angleškega pevca, pianista in skladatelja Eltona Johna.

Glasbeni biografski film, ki opisuje začetke glasbene kariere in spremlja Eltona Johna do svetovno znanega zvezdnika, je režiral Dexter Fletcher, scenarij pa napisal Lee Hall. Priljubljenega glasbenika je upodobil igralec Taron Egerton, v drami pa igrajo še Jamie Bell, Richard Madden in Bryce Dallas Howard.

Elton John, ki je nad Egertonovim petjem naravnost navdušen, je pri filmu sodeloval kot izvršni producent, njegov mož David Furnish pa kot producent. Ostali producenti so še Lawrence Bender, Adam Bohling, David Reid in Matthew Vaughn.

Zgodba

Biografska zgodba o angleškem glasbeniku Eltonu Johnu zajame njegove začetke od nadarjenega začetnika na londonski Kraljevi glasbeni akademiji in prikazuje karierno pot do svetovno znanega zvezdnika, ki je ustvarjal in sodeloval s priznanim tekstopiscem, pesnikom in pevcem Berniejem Taupinom. Skupaj sta sodelovala pri več kot tridesetih albumih, Taupin pa je zanj napisal večino pesmi. Gre za neolepšano rock ‘n’ roll glasbeno fantazijo.

Rocketman je epska glasbena fantazija o neverjetni človeški zgodbi o preboju glasbenika Eltona Johna na sam vrh. Film sledi fantastični poti preobrazbe iz sramežljivega in talentiranega pianista Reginalda Dwighta v svetovno zvezdo Eltona Johna. Glasbenika je upodobil Taron Egerton, ki v filmu zaigra njegove najbolj priljubljene uspešnice, biografska drama pa opisuje zgodbo, kako je mali mestni fant postal ena najbolj ikoničnih osebnosti v pop kulturi.

Zanimivosti

Nad izbiro igralca Tarona Egertona so navdušeni prav vsi. “Elton je povedal, da še nikoli ni nikogar slišal tako dobro peti njegove pesmi, kot jih poje Taron,” je povedal glasbeni producent Giles Martin. “Taron v filmu resnično poje in je zelo prepričljiv,” pa pravi režiser Dexter Fletcher.

Angleški glasbenik Elton John je vrsto let ustvarjal in sodeloval s priznanim tekstopiscem, pesnikom in pevcem Berniejem Taupinom (v filmu ga upodobi Jamie Bell). Skupaj sta sodelovala pri več kot tridesetih albumih, Taupin pa je zanj napisal večino pesmi. V drami se predstavijo tudi Eltonov prvi manager John Reid (zaigra ga Richard Madden), Bryce Dallas Howard pa igra Eltonovo mater Sheilo Farebrother. Gre za neolepšano rock ‘n’ roll glasbeno fantazijo.

Stoječe ovacije v Cannesu

Glasbeno biografsko dramo Rocketman, ki opisuje začetke glasbene kariere in spremlja Eltona Johna do svetovno znanega zvezdnika, so premierno predvajali 16. maja 2019 v Cannesu. Glasbena poslastica je prejela štiriminutne stoječe ovacije, kar je glavnega igralca Tarona Egertona, ki je upodobil Eltona Johna, ganilo do solz, režiser filma Dexter Fletcher pa se je zahvalil gledalcem in povedal, da jih je takšen sprejem popolnoma ganil. Na premierni projekciji je bil tudi sam Elton John, ki je pri filmu sodeloval tudi kot izvršni producent, in tudi njega je dogajanje prevzelo. »To je bila zame zelo čustvena noč … To je film, ki sem ga želel narediti,« je vidno ganjen povedal pevec.

Po projekciji je sledila gala prireditev, kjer sta vse prisotne presenetila pevec Elton John in igralec Taron Egerton, ki sta skupaj zapela na odru. Daljnega leta 1983 je prav v Cannesu slavni pevec posnel videospot za svojo uspešnico I’m Still Standing, in prav s to skladbo je pričel svoj nastop, kjer se mu je pridružil tudi igralec Taron. Oglejte si NJUN NASTOP.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj