Šazam!

Shazam!

David F. Sandberg, ZDA, 2019, 132 min, domišljijska akcijska pustolovščina

14-letni Billy se lahko spremeni v moškega z vsemi supermočmi tega sveta. Ker pa je Šazam! po duši še vedno le deček, to izkoristi tako, kot bi vsak najstnik – za obilico zabave! Najzabavnejši film o superjunaku tega leta je najbolje ocenjen DC film vseh časov na Rotten Tomatoes.

Reci pravo besedo

Vsak od nas v sebi nosi superjunaka, potrebujemo samo malo čarovnije, da ta junak pride na plano. V primeru 14-letnega fanta Billyja Batsona (Asher Angel) je ta čarovnija beseda Šazam!, saj mu je ostareli čarodej poklonil moč, da se po potrebi spremeni v odraslega moškega z vsemi supermočmi tega sveta. Ker pa je Šazam! (Zachary Levi) v svoji duši še vedno le deček, svoje supermoči izkoristi tako, kot bi to naredil vsak najstnik – za obilico zabave!

Ali lahko leti? Lahko strela elektriko iz svojih rok? Je neprebojen? Šazam! testira meje svojih sposobnosti, vendar se mora hitro naučiti obladati svoje moči in se boriti proti smrtonosnim silam, ki jih nadzira dr. Thaddeus Sivana (Mark Strong).

Najbolje ocenjen DC film vseh časov ima na Rotten Tomatoes oceno kar 97 %!

Kritike

»Šazam! je edinstven film o superjunaku. Takšen rezultat bi dobili, če bi Spielberg snemal film o superjunaku 80. let.«
– Mark Hughes, Forbes

»Zakaj ta film ne more biti še bolj smešen?” To ste morda pomislili ob ogledu nekaterih filmov, ampak ob Šazamu! ne boste.«
– Jason Guerrasion, Business Insider

»Film, ki raztura«
@BRANDONDAVISBD

»Zachary Levi je rojen za to vlogo!«
Eeisenberg

»Prijeten, duhovit in z odličnimi liki. Šazam! je enostavno eden najbolj zabavnih filmov o superjunaku kadarkoli narejenih.«
IndieWire

»Levijeva izvedba lika je neverjetna, popolnoma iskren je. Njegove šale so izjemne.«
Variety

»Šazam! je strela nepričakovanega veselja, vredna vašega časa in vsakega evra.«
– Lindsey Bahr, Associated Press

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj