Projekcije filma:

petek, 18. september, 17.15

Skrivni vrt

The Secret Garden

Marc Munden, VB / Francija, 2020, 99 min, družinska domišljijska drama

Film, posnet po priljubljenem brezčasnem mladinskem romanu pisateljice Frances Hodgson Burnett, govori o mladi siroti, ki v domu svojega strogega strica odkrije skrivni vrt, poln čarobnosti. Film producentov Harryja Potterja in Medvedka Paddingtona.

Odklenite svojo domišljijo, odkrijte pustolovščino, odkrijte prijateljstvo

Skrivni vrt je že več kot sto let obvezno berilo mnogih otrok, pogosto pa se ga opisuje tudi kot kulturni roman o odraščanju, ki privlači tako mlade kot odrasle bralce. Knjiga je že bila adaptirana v film, vendar to ni ustavilo Davida Heymana, producenta filmov o Harryju Potterju in Medvedka Paddingtona, da se ponovno loti iste zgodbe in zgodbo znova pričara na velika platna.

Zgodba

Mary Lennox je devetletna deklica, ki je v epidemiji kolere v Indiji izgubila oba starša ona pa je ostala sama in pozabljena v njihovi kolonialni vili. Ko jo najdejo britanski vojaki se hitro pokaže, da nima nikogar, ki bi za njo skrbel. Kar se da hitro jo pošljejo v Anglijo, kjer naj bi ji dom ponudil njen najbližji sorodnik, ki ga ni nikoli spoznala, gospod Craven Colin Firth. Ker gospoda Cravena vse v Angliji spominja na svojo preminulo ženo veliko potuje po svetu, tako da je Mary v njegovi turobni in zapuščeni graščini večinoma sama. Nekega dne v vrtnem zidu odkrije zaklenjena vrata zaraščena z bršljanom. Za vrati se skriva skrivni vrt poln čarovnije, ki za vedno spremeni njeno življenje.

Igrajo

Oskarjevec Colin Firth, nominiranka za oskarja Julie Walters, novinka Dixie Egerickx in drugi

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj