Skrivni vrt

The Secret Garden

Marc Munden, VB / Francija / ZDA / Kitajska, 2020, 99 min, družinska domišljijska pustolovščina, 8+

Film, posnet po priljubljenem brezčasnem mladinskem romanu pisateljice Frances Hodgson Burnett, pripoveduje o osiroteli deklici, ki v domu svojega strogega strica odkrije skrivni vrt, poln čarobnosti. Nova domišljijska pustolovščina producentov filmov o Harryju Potterju in medvedku Paddingtonu.

Odklenite svojo domišljijo, odkrijte pustolovščino, odkrijte prijateljstvo

Skrivni vrt je že več kot sto let obvezno berilo mnogih otrok, pogosto pa ga opisujejo tudi kot kulturni roman o odraščanju, ki privlači tako mlade kot odrasle bralce. Knjiga je že bila adaptirana v film, vendar to Davida Heymana, producenta filmov o Harryju Potterju in medvedku Paddingtonu, ni ustavilo, da se ne bi ponovno lotil iste zgodbe – in tako jo je znova pričaral na velika platna.

Zgodba

Mary Lennox je devetletna deklica, ki je v epidemiji kolere v Indiji izgubila oba starša. Ostala je sama, pozabljena v njihovi kolonialni vili. Ko jo najdejo britanski vojaki, se hitro izkaže, da nima nikogar, ki bi skrbel zanjo. Karseda hitro jo pošljejo v Anglijo, kjer naj bi ji dom ponudil njen najbližji sorodnik, ki ga ni nikoli spoznala, gospod Craven (Colin Firth). Ker gospoda Cravena vse v Angliji spominja na njegovo preminulo ženo, veliko potuje po svetu, tako da je Mary v njegovi turobni in zapuščeni graščini večinoma sama. Nekega dne pa v vrtnem zidu odkrije zaklenjena vrata, zaraščena z bršljanom. Za vrati se skriva skrivni vrt, poln čarovnije, ki za vedno spremeni njeno življenje.

Igrajo

Oskarjevec Colin Firth, nominiranka za oskarja Julie Walters, novinka Dixie Egerickx in drugi

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj