Smrt na Nilu

Death on the Nile

Kenneth Branagh, ZDA, 2020, 127 min, misteriozna kriminalka

Linnet Ridgeway (Gal Gadot, Čudežna ženska) ima vse. Česar nima, vzame! Na primer zaročenca svoje prijateljice. Medene tedne na parniku po reki Nil zaključi zločin, vreden detektiva Hercula Poirota (igra ga petkratni oskarjevski nominiranec Kenneth Branagh). Po romanu Agathe Christie.

Kenneth Branagh se vrača kot režiser in detektiv Hercule Poirot v priredbi istoimenske klasike Agathe Christie, ki si je zaslužila naziv enega njenih najboljših romanov. Vstopnico za to morilsko popotovanje po Nilu si je prislužila tudi Gal Gadot, poznana po glavni vlogi v globalni uspešnici Čudežna ženska.

Misteriozni triler Smrt na Nilu, posnet po romanu Agathe Christie iz leta 1937, predstavi čustveni kaos in smrtonosne posledice posesivne ljubezni.

Zgodba

Mlada, bogata in čudovita Linnet Ridgeway ima pravzaprav vse. Tisto, česar nima, vzame! Na primer zaročenca svoje najboljše prijateljice Jackie. Ko se Linnet in njen novi izbranec odpravita na medene tedne s popotovanjem po reki Nil, nič ne more zaščititi Jackie pred njenimi demoni. In nihče, niti zloglasni detektiv Hercule Poirot, ne more preprečiti zločina iz strasti.

Počitnice po Nilu z glamuroznim parnikom se za belgijskega detektiva Hercula Poirota spremenijo v strašljivo iskanje morilca, ko se idilični medeni tedni popolnega poročnega para spremenijo v grozo. Zgodba o nebrzdani strasti in nezdravem ljubosumju je postavljena v epsko pokrajino razgibanih puščavskih razgledov in veličastnih piramid v Gizi, ki vsebuje skupino navidez brezhibnih popotnikov in dovolj zlobnih zasukov, da bo občinstvo do samega konca ugibalo, kdo je pravzaprav morilec.

Smrt na Nilu ponovno združuje filmsko ekipo, ki stoji za svetovno uspešnico Umor na Orient Ekspresu iz leta 2017, s petkratnim nominirancem za nagrado oskar Kennethom Branaghamom na čelu. Obul je čevlje ikoničnega detektiva Poirota, pridružila pa se mu je zvezdniška ekipa osumljencev: Gal Gadot, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders in Letitia Wright.

Igrajo

Gal Gadot, Annette Bening, Armie Hammer, Kenneth Branagh, Rose Leslie

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj