Spuži Kvadratnik 3

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run

Tim Hill, Južna Koreja / ZDA, 2020, animirana pustolovščina, sinhronizirano

Niso več v Bikinski Bistrici

Superherojske dogodivščine Spužija Kvadratnika in njegovih prijateljev se nadaljujejo! Tokrat bodo že znani prijatelji iz Bikinske Bistrice daleč od doma reševali svojega ljubljenčka.

Tretjega iz serije filmov (prvi je bil posnet leta 2004, drugi pa 2015), ki so posneti po priljubljeni ameriški risani seriji Spuži Kvadratnik (SpongeBob SquarePants), ki jo je leta 1999 ustvaril morski biolog in animator Stephen Hillenburg, je režiral in napisal scenarij Tim Hill, ki ustvarja tudi televizijsko serijo. Producent animiranega filma je Ryan Harris, glasove glavnim animiranim junakom pa so v izvirni različici posodili že znani igralci Tom Kenny, Bill Fagerbakke in Clancy Brown ter drugi.

Zgodba

Potem ko priljubljeni ljubljenček Spužija Kvadratnika polž Muri (Gary) izgine, se Spuži Kvadratnik in njegov najboljši prijatelj Patrik Zvezda odpravita na epsko pustolovščino v mesto Atlantic City, da bi poiskala polža in ga varno pripeljala domov. Med reševalno misijo pa se bosta soočala tako z radostmi kot nevarnostmi, ki jih takšna pot prinaša. Najboljši prijatelji bodo morali dokazati, da ni nič močnejšega od pravega prijateljstva.

O seriji

Spuži Kvadratnik (SpongeBob SquarePants) je priljubljena ameriška risana serija, ki jo je leta 1999 ustvaril morski biolog in animator Stephen Hillenburg. Do danes je bilo v dvajsetih letih posnetih 259 epizod. Izjemno priljubljena televizijska serija je prejela veliko nagrad, med njim Annie Awards in Kids´Choice Awards ter bila nominirana za emmyje in bafte.

Igrajo (glasovi v izvirni različici)

Tom Kenny, Awkwafina, Clancy Brown, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Carolyn Lawrence, Douglas Lawrence, Reggie Watts

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj