Sreča na vrvici

Sreča na vrvici

Jane Kavčič, Slovenija, 1981, 94 min, družinska komedija / drama

Deček Matic živi v blokovskem naselju v Ljubljani, kjer ima med vrstniki tudi nasprotnike. Življenje se mu obrne na glavo, ko ga izberejo za glavno vlogo v filmu. Na snemanju spozna novo simpatijo Mileno, pa tudi novega prijatelja: psa Jakoba … Večna klasika o pasje-človeškem prijateljstvu.

Več kot 40 let je minilo, odkar so slovenski otroci prvič spoznali kosmatinca Jakoba in njegovega prijatelja, dečka Matica. Ker je pasje-človeško prijateljstvo večna tema in ker je Sreča na vrvici film, ki so ga v otroštvu gledali tudi starši današnjih kinovrtičkarjev, je ta film vedno dobra izbira.

Zgodba

Deček Matic živi v blokovskem naselju v Ljubljani, kjer ima med vrstniki tudi nasprotnike. Življenje se mu obrne na glavo, ko ga nekega dne izberejo za glavno filmsko vlogo. Na snemanju spozna novo simpatijo Mileno, pa tudi novega prijatelja Jakoba, psa, ki se hitro naveže nanj. Tako ob koncu snemanja filmska ekipa Maticu podari velikega črnega novofundlandca – takrat se začnejo težave in zadrege stopnjevati, hkrati pa raste veliko prijateljstvo …

Igrajo

Matjaž Gruden – Matic
Mitja Tavčar – Črni Blisk
Nino de Gleria – Rok
Polona Rajšter – Neli
Andrej Djordjevič – Rjoveči Bik
Vesna Jevnikar – Milena
Nataša Rojc – Nataša
Nina Zidanič – Nives
Jure Žargi – Boris
Lidija Kozlovič – mama

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj