Stan in Olio

Stan & Ollie

Jon S. Baird, VB / Kanada / ZDA, 2018, 98 min, biografska drama, 14+

Stan Laurel in Oliver Hardy se leta 1953, ko je njuna kariera kraljev hollywoodske komedije že v zatonu, odpravita na turnejo po Veliki Britaniji. A Oliver je vse slabšega zdravja ... Ganljiv portret komikov, ki se zavedata minljivosti. Nominacija za zlati globus za najboljšega igralca (John C. Reilly).

Še nepovedana zgodba najslavnejšega komedijantskega para.

Nominacija za zlati globus za najboljšega igralca v muzikalu ali komediji (John C. Reilly).

Stan Laurel in Oliver Hardy, najbolj priljubljena komika vseh časov, sta se leta 1953 odpravila na turnejo po Veliki Britaniji. Ko sta prišla v leta in je bila njuna kariera kraljev hollywoodske komedije že v zatonu, ju je čakala negotova prihodnost. Njuna turneja je bila slabo obiskana, a ker sta znala vedno nasmejati drug drugega, s svojim šarmom in lepoto predstav pa tudi občinstvo, sta kmalu spet osvojila srca množic.

Turneja se je izkazala za več kot uspešno, vendar pa je dvojec začelo ogrožati Oliverjevo vse slabše zdravje. Pred nami se začne odstirati ganljiv portret komikov, ki se zavedata, da se približuje njun labodji spev, hkrati pa na novo odkrivata, koliko pomenita drug drugemu.

Igrajo

Steve Coogan, John C. Reilly, Nina Arianda, Shirley Henderson idr.

Film je zelo primeren tudi za šolski ogled.
Več informacij o možnostih organiziranja šolskih kinopredstav najdete na tej povezavi.

Teme za pogovor:
komedija, burleska, filmska zgodovina, film in gledališče, življenje umetnika, filmska izrazna sredstva in različna čustva, ki jih izzovejo, prijateljstvo, zamere, odpuščanje

Uporabno pri predmetih:
filmska vzgoja in film, angleščina, slovenščina, zgodovina, filozofija

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj