Stari

Old

M. Night Shyamalan, ZDA, 2021, 108 min, srhljivka

Družina na morskih počitnicah odkrije lepo samotno plažo. Po urah uživanja pa ugotovijo nekaj strašnega: izjemno hitro so se postarali, njihova celotna življenja so se skrčila v en sam dan. Kako hitro vse mine … Nova srhljivka kultnega režiserja M. Night Shyamalana vas bo prikovala na stol.

Samo vprašanje časa je.

Nepričakovano hitro staranje

Letošnje poletje bo vizionarski filmski ustvarjalec M. Night Shyamalan razkril skrivnostno novo srhljivko o družini, ki se na samotni plaži nepričakovano prične hitro starati.

M. Night Shyamalan je srhljivko režiral in produciral, pa tudi napisal scenarij po stripu Sandcastle Pierra Oscarja Lévyja in Frederika Peetersa. Med producenti sta še Ashwin Rajan (Stekleni, Servant) in Marc Bienstock (Stekleni, Razcepljen).

V filmu zaigrajo dobitnik zlatega globusa Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Ken Leung, Nikki Amuka-Bird, Abbey Lee, Aaron Pierre, Alex Wolff, Embeth Davidtz, Eliza Scanlen, Emun Elliott, Kathleen Chalfant in Thomasin McKenzie.

Zgodba

Družina se odpravi na tropske počitnice, kjer odkrijejo samotno plažo. Po nekaj urah sproščanja pa ugotovijo, da so se izjemno hitro postarali – njihova celotna življenja se zmanjšajo v en sam dan.

Iz prve roke

“Sandcastle je resnično navdihnil moj film Stari. Gre za zelo skrivnosten, znanstveno-fantastični strip, ki je tako lepo ilustriran in s tako človečnostjo. Teme staranja so me spodbudile k razmišljanju o mojih starših in otrocih ter kako hitro vse mine. Od trenutka, ko sem to prebral, sem se spremenil,« je povedal filmski ustvarjalec M. Night Shyamalan.

Igrajo

Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Ken Leung, Nikki Amuka-Bird, Abbey Lee, Aaron Pierre, Kathleen Chalfant, Alexa Swinton, Nolan River, Kylie Begley,Embeth Davidtz, Eliza Scanlen, Alex Wolff, Emun Elliott, Thomasin McKenzie

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj