Stillwater

Stillwater

Tom McCarthy, ZDA, 2021, 139 min, triler

V iskanju odpustitve in večjega smisla

V kinematografe prihaja kriminalna drama, v kateri v glavni vlogi zaigra oskarjevec Matt Damon kot oče, ki skuša hčerki pomagati iz zapora, potem ko so jo obtožili umora.

Dramo je režiral in tudi napisal scenarij Tom McCarthy, scenaristi so še Marcus Hinchey, Thomas Bidegain in Noé Debré. Poleg Damona v filmu zaigrajo še Abigail Breslin, Camille Cottin in Lilou Siauvaud.

Po premiernem predvajanju julija na filmskem festivalu v Cannesu je film požel petminutne ovacije, kar je igralca Damona in člane filmske ekipe ganilo do solz.

Zgodba

Američan Bill Baker (oskarjevec Matt Damon) iz Oklahome odpotuje v Francijo, v mesto Marseille. Tam obišče svojo odtujeno hčerko Allison (nominiranka za oskarja Abigail Breslin), ki je v zaporu zaradi umora, ki ga po njenih navedbah ni zagrešila. Allison izkoristi nov namig, ki bi jo lahko oprostil in pritisne na Billa, da angažira njeno pravno ekipo. Toda Bill, ki želi dokazati svojo vrednost in si povrniti hčerkino zaupanje, vzame stvari v svoje roke.

Bill hitro naleti na jezikovne ovire, kulturne razlike in zapleten pravni sistem – dokler ne spozna francoske igralke Virginie (Camille Cottin) in njene osemletne hčerke Maye (Lilou Siauvaud), s katerima se poda na popotovanje odkritja, resnice, ljubezni in osvoboditve.

Igrajo

Matt Damon, Abigail Breslin, Camille Cottin, Lilou Siauvaud

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj