Strašljive zgodbe

Scary Stories to Tell in the Dark

André Øvredal, ZDA / Kanada, 2019, 111 min, grozljivka

Leta 1968 v mestecu Mill Valley skupina najstnikov v zapuščeni hiši najde staro knjigo z zgodbami o pošastih, ki napadajo tiste, ki se jih bojijo. Pošasti oživijo in začne se boj za preživetje … Po istoimenski knjižni uspešnici posneta grozljivka vizionarskega producenta Guillerma del Tora.
Strašljive zgodbe
Strašljive zgodbe
Strašljive zgodbe

Po knjižni uspešnici

Film vizionarskega producenta Guillerma del Tora

V kinematografe prihaja grozljivka z naslovom Strašljive zgodbe (Scary Stories to Tell in the Dark), ki je posneta po istoimenski knjigi za otroke ameriškega pisatelja Alvina Schwartza. Grozljivko je režiral Andréja Øvredal, scenarij pa napisal z oskarjem nagrajeni režiser Guillermo del Toro skupaj z Danom in Kevinom Hagemanom. V grozljivki, ki razkriva knjigo strašljivih zgodb, ki oživijo, zaigrajo Zoe Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Austin Abrams, Dean Norris, Gil Bellows in Lorraine Toussaint.

Zgodba

Zgodba se odvija leta 1968 v majhnem ameriškem mestecu Mill Valley, kjer je že vrsto let prisotna močna senca družine Bellows. V njihovem zapuščenem dvorcu na robu mesta najstnica Sarah s svojimi prijatelji odkrije knjigo strašljivih zgodb, ki pa ni povsem navadna knjiga. V njej so namreč zapisane zgodbe, ki oživijo in ogrožajo tiste, katerih ime je zapisano v zgodbi. Za najstnike se z odkritjem grozljive knjige prične prava nočna mora in boj za preživetje.

Igrajo

Zoe Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Austin Abrams, Dean Norris, Gil Bellows, Lorraine Toussaint in drugi

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj