Sune in Sune

Sune vs. Sune

Jon Holmberg, Švedska, 2018, 89 min, družinska komedija, s podnapisi, 8+

Na prvi dan četrtega razreda fanta po imenu Sune pričaka neljubo presenečenje. Novi sošolec sedi na njegovem mestu in je vse, kar si Sune želi, da bi bil. In … tudi njemu je ime Sune! Prijateljica Sophie se začne zanimati za novega Suneja … Je začetek četrtega razreda sploh lahko še hujši?

Zgodba

Na prvi dan četrtega razreda fanta po imenu Sune pričaka neljubo presenečenje. Novi sošolec sedi na njegovem mestu in je vse, kar si Sune želi, da bi bil. In … tudi njemu je ime Sune! Prijateljica Sophie se začne zanimati za novega Suneja. Sune je odločen, da bo temu naredil konec, ne ve pa čisto dobro, kaj naj stori z različnimi čustvi, ki ga prevzemajo. Obenem je pri Suneju doma živahno: mlajši bratec nejevoljno opazuje njegovo odraščanje v dolgočasen svet odraslih, oče Rudolf ima krizo srednjih let, želi pustiti službo in nadaljevati z glasbeno kariero. Mama Karin pa se ne more načuditi popolnemu videzu matere novega Suneja. Je začetek četrtega razreda sploh lahko še hujši? Dobrodošli v zmešnjavi!

Film na humoren in simpatičen način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi.

Film je zelo primeren tudi za šolski ogled.
Več informacij o možnostih organiziranja šolskih kinopredstav najdete na tej povezavi.

Teme za pogovor:
položaj, ki ga zasedaš med sošolci v razredu, kako izraziti svoja čustva in svoje mnenje, kako priznati napako, kako se opravičiti, občutki krivice, sklepanje prijateljstev, prehod iz domišljijskih iger v zanimanje za realnost

Uporabno pri predmetih:
slovenščina, glasbena umetnost, likovna umetnost, družba, domovinska in državljanska kultura in etika, razredne ure

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj