Tačke na patrulji: Silni film

PAW Patrol: The Mighty Movie

Cal Brunker, ZDA, 2023, 92 min, animirana akcijska pustolovščina, sinhronizirano

Čarobni meteor slavnim reševalnim kužkom podari supermoči. Za najmanjšo članico ekipe Silo so njene nove moči uresničitev sanj. A kaj, ko bi jim rada supermoči ukradla nora znanstvenica … Zlobneže je treba ustaviti, preden bo prepozno – in pri tem lahko pomaga tudi najmanjši kužek!
Prihaja nova pasma junakov, spoznajte mogočne kužke!
 
Jeseni se bomo znova potopili v animirani svet priljubljenih junakov na štirih tačkah z novimi dogodivščinami v animirani akcijski pustolovščini Tačke na patrulji: Silni film. Reševalni kužki tokrat dobijo supermoči in postanejo mogočni kužki, moči pa bodo morali obvarovati pred zlobneži.
 
Paramount Pictures, Nickelodeon Movies in Spin Master Entertainment predstavljajo novo pustolovščino, ki jo je znova režiral Cal Brunker, ki je skupaj z Bobom Barlenom tudi napisal scenarij.
 
V izvirni različici bodo glasove med drugim posodili igralci James Marsden, Chris Rock, Kristen Bell, Kim Kardashian, Serena Williams, Mckenna Grace in Taraji P. Henson, slovenski igralci, ki so tačkam posodili svoje glasove, pa so Boris Car, Nina Grilc, Teja Bitenc, Timotej Ovniček, Uroš Buh, Vesna Slapar, Glorija Forjan, Rok Mlinar, Aja Kobe, Maša Tiselj in drugi.
 
Zgodba

Ko čarobni meteor strmoglavi na mesto Adventure City, da reševalnim kužkom supermoči in jih spremeni v mogočne kužke! Za najmanjšo članico ekipe Skye so njene nove moči uresničitev sanj. A stvari se obrnejo na slabše, ko glavni tekmec kužkov Humdinger pobegne iz zapora in se spoprijatelji z Victorio Vance, noro znanstvenico, ki je obsedena z meteorji, da bi ukradla supermoči in se spremenila v superzlobneža. Ker usoda mesta Adventure City visi na nitki, morajo mogočni kužki zaustaviti superzlobneže, preden bo prepozno. Skye pa se bo morala naučiti, da lahko tudi najmanjši kužek naredi največjo spremembo.
 
Zanimivost

 
Septembra 2023 je en konec tedna minil v znamenju različnih pasem psov, ki so si na filmski projekciji novih dogodivščin animiranih junakov Tačke na patrulji: Silni film v losangeleškem parku Griffith ogledali dogodivščine svojih »vrstnikov« in podrli Guinnessov rekord! Film si je namreč (skupaj s svojimi lastniki) ogledalo 219 psov različnih pasem, oblik in velikosti, med njimi tudi mladički. Uradni predstavnik Guinnessov knjige rekordov Michael Empric je podelil uradni certifikat, ki je potrjeval, da so podrli prejšnji rekord iz lanskega oktobra s prisotnimi 199 psi na projekciji. »Bil sem tako navdušen, da sem razsodil ta poskus udeležbe psov na filmski projekciji. Ne zgodi se vsak dan, da uživam v ‘uradno neverjetnem’ času v kinu z na stotine kosmatimi prijatelji. Čestitam studiu Paramount Pictures in ekipi filma Tačke na patrulji: Silni film za nov rekord!«
 

Igrajo (glasovi v izvirni različici)
 
Mckenna Grace, Taraji P. Henson, Marsai Martin, Christian Convery, Ron Pardo, Lil Rel Howery, Kim Kardashian, Chris Rock, Serena Williams, Alan Kim, Brice Gonzalez, North West, Saint West, Christian Corrao, Luxton Handspiker, Nylan Parthipan, Callum Shoniker, James Marsden, Kristen Bell, Finn Lee-Epp

Glasovi v slovenski sinhronizirani različici

Boris Car, Nina Grilc, Teja Bitenc, Timotej Ovniček, Uroš Buh, Vesna Slapar, Glorija Forjan, Rok Mlinar, Aja Kobe, Maša Tiselj, Aleksej Škofic, Ana Trnavčević, Žiga Bunič, Maxx Noah Grilc, Leni Buh, Katja Ajster, Maruša Bertoncelj, David Hudnik, Marko Kvar, Gregor Lavtar, Pia Škulj, Manca Kepic

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj