Tiho mesto 2

A Quiet Place Part II

John Krasinski, ZDA, 2020, 96 min, srhljivka

Če te slišijo, te lovijo.

Na velika platna se vrača družina, ki so jo na samotni kmetiji ogrožala skrivnostna bitja, ki napadajo le ob zvoku. V novem delu srhljivke Tiho mesto 2 se bo morala družina soočati z grozotami zunaj varnega doma.

Tako kot prvi del je tudi drugi del režiral John Krasinski, ki je napisal tudi scenarij. Producenti ostajajo Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller in Krasinski, izvršni producenti pa so Allyson Seeger, Joann Perritano in Aaron Janus. Igralska zasedba je večinoma enaka kot v prvem delu: Emily Blunt, Millicent Simmonds in Noahu Jupeju se pridružita igralca Cillian Murphy in Djimon Hounsou.

Zgodba

Po smrtonosnih dogodkih doma se mora družina Abbott (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe) zdaj spopasti s grozotami zunanjega sveta, potem ko v tišini nadaljujejo svoj boj za preživetje. Prisiljeni so se podati v neznano, hitro pa spoznajo, da bitja, ki lovijo po zvoku, niso edina grožnja, ki jim preti.

Igrajo

Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Djimon Hounsou in drugi

Iz prvega dela

Srhljivka Tiho mesto iz leta 2018 je zastavila zgodbo o štiričlanski družini, ki živi na samotni kmetiji v skoraj popolni tišini, saj v njihovi okolici prežijo skrivnostne pošasti, ki jih pritegne kakršen koli zvok, da lovijo in napadejo svoj plen. Člani družine so se navadili na tišino, vsa opravila opravljajo brez šuma, dokler se nekega dne njihovemu domu ne približajo pošasti in ogrozijo njihova življenja.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj