Tu je bila Britt-Marie

Britt-Marie var här

Tuva Novotny, Švedska, 2019, 100 min, komedija / drama

Ko Britt-Marie po štiridesetih letih zakona zapusti moža, si mora utreti novo pot v življenju. Upanje umre zadnje … Feel-good film s preprostim sporočilom: nikoli ni prepozno, da uresničiš svoje sanje. Po romanu švedskega pisatelja Fredrika Backmana, ki je zaslovel s prvencem Mož z imenom Ove.

Nikoli ni prepozno, da začneš živeti

Ko 63-letna Britt-Marie po štiridesetih letih zakona zapusti moža, si mora znova utreti pot v življenju, pozabiti na stare navade in spoznati resnični svet. Britt-Marie pristane v zakotnem in zanikrnem Borgu, mestecu, kjer se je življenje za tistih nekaj ljudi, ki so po finančni krizi še ostali, povsem ustavilo. A upanje umre zadnje in v Borgu se rodijo sanje, ki poplačajo Britt-Mariejino vero v prihodnost. Morda pa drži, da v življenju vsak dobi drugo priložnost in da ni nikoli prepozno, da začneš živeti.

Film Tu je bila Britt-Marie temelji na romanu švedskega pisatelja Fredrika Backmana, ki je zaslovel s prvencem Mož z imenom Ove.

Kritike

»Britt-Marie se k sreči ne pretvarja, da je karkoli drugega kot feel-good film s preprostim sporočilom: ‘Nikoli ni prepozno, da uresničiš svoje sanje.’«
– David Lewis, San Francisco Chronicle

Igrajo

Pernilla August, Peter Haber,Anders Mossling, Malin Levanon in drugi

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj