Varuh

The Marksman

Robert Lorenz, ZDA, 2021, 108 min, akcijska srhljivka

Nihče ne prosi, da bi bil junak.

Obmejni varuh mladega pribežnika

Varuh je akcijska srhljivka z Liamom Neesonom v glavni vlogi, ki bo na meji nepričakovano skušal obvarovati mladega mehiškega dečka pred nevarnimi kartelskimi morilci, ki mu sledijo.

Akcijsko srhljivko je režiral Robert Lorenz, ki je sodeloval tudi kot scenarist in producent. Scenarij sta napisala še Chris Charles in Danny Kravitz, med producenti pa so Tai Duncan, Mark Williams, Warren Goz in Eric Gold.

Zgodba

Ob meji med ZDA in Mehiko v Arizoni rančar in vietnamski veteran Jim Hanson (Liam Neeson) preživlja težke čase. Njegova ljubljena žena je pred kratkim umrla zaradi raka in banka bo zasegla njegovo ogromno posest. Njegovo mirno življenje nenadoma zmoti nepričakovani prihod dveh nezakonitih priseljencev, ki prečkata mejo v njegovo deželo – mati Rosa (Teresa Ruiz) in njen mladi sin Miguel (Jacob Perez), ki bežita pred brutalnim mehiškim kartelom. Po streljanju mati umre, Jim pa nejevoljno postane varuh mladega fanta Miguela. Dvojica je sedaj na begu pred neizprosnimi morilci in skorumpiranimi policisti. Na njuni poti pa se bo medsebojno zaničevanje spremenilo v razumevanje in sočutje, ko bo Jim sprejel svojo novo vlogo junaškega zaščitnika in nič ga ne bo ustavilo, da Miguela spravi na varno.

Igrajo

Liam Neeson, Katheryn Winnick, Teresa Ruiz, Jacob Perez, Juan Pablo Raba, Leila Symington, Dylan Kenin, Chase Mullins, Luce Rains, Grayson Berry, Christopher Mele, Alex Knight, Esodie Geiger, Dominic Cancelliere, Vic Browder

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj