Visoka nota

The High Note

Nisha Ganatra, ZDA, 2020, 113 min, glasbena drama

Glasbena drama je postavljena v bleščeč glasbeni svet v Los Angelesu. Ego pevske zvezdnice Grace Davis (Tracee Ellis Ross) dosega neverjetne višine. Njena pomočnica Maggie (Dakota Johnson) pa je kot deklica sanjala, da bo postala producentka ... Ji bo pomagal pevkin menedžer (Ice Cube)?

Nekateri šefi so prave dive

Zgodba o nadarjenosti, vztrajnosti in moči glasbe

Glasbena drama Visoka nota razkriva zgodbo slavne pevke in njene osebne pomočnice, ki že od malih nog sanja, da bi bila glasbena producentka. Ali ji bo to uspelo, bomo lahko videli v glasbeni poslastici Visoka nota, ki razkriva zakulisje glamurozneglasbene industrije v Los Angelesu.

Film priznane režiserke Nishe Ganatra predstavlja zabavno in ganljivo zgodbo o sledenju svojim sanjam.

V glavnih vlogah igrajo Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross, Kelvin Harrison Jr., Ice Cube, Bill Pullman in drugi. Film je režirala Nisha Ganatra (Late Night), scenarij pa je napisala Flora Greeson. Producenta filma sta Tim Bevan in Eric Fellner (oba producenta komične drame Emma).

Zgodba

Zgodba izjemno priljubljene pevke Grace Davis (Tracee Ellis Ross) je postavljena v bleščeč glasbeni svet v Los Angelesu, njena nadarjenost in ego pa sta dosegla neverjetne višine. Njena osebna pomočnica Maggie (Dakota Johnson) je prezaposlena z vsemi opravili za slavno pevko, a še vedno sledi svojim otroškim sanjam, da bi postala producentka. Ko pevkin menedžer (Ice Cube) predstavi izbiro, ki lahko spremeni potek njene kariere, Maggie in Grace skupaj skujeta načrt, ki bi jima lahko za vedno spremenil življenje …

Superzvezdnica, slavna diva Grace Davis, ki je s svojo neverjetno nadarjenostjo osvojila številna priznanja in si pridobila generacije oboževalcev, uživa v svoji bleščeči slavi v Los Angelesu. Na vsakem koraku ji sledi in ji pomaga njena predana osebna pomočnica Maggie, ki za slavno pevko opravlja raznorazne opravke, a še vedno sledi svojim sanjam, da bi postala producentka v glasbenem poslu, kjer prevladujejo moški. Na skrivaj izpopolnjuje svojo izvedbo pevkinih največjih uspešnic, njene sposobnosti pa so na preizkušnji, ko spozna nadarjenega glasbenika Davida Cliffa (Kelvin Harrison Jr.). Medtem ko skupaj pišeta in snemata novo gradivo, se Maggie znajde na razpotju – slediti svoji strasti ali biti še naprej predana pevki.

Ko pevkin dolgoletni menedžer slavni divi predstavi izbiro, ki lahko spremeni potek njene kariere, se Grace preigrava z odločitvijo, ki ima dolgoročne posledice. Sledi vrsta presenečenj, ki si jih niti najbolj pripravljena pomočnica ne bi mogla zamisliti ali jih predvideti, dogodki pa bodo njeno in pevkino življenje spremenili za vedno.

Gre za zgodbo o dveh ženskah – Maggie, ki se želi prebiti v glasbeno industrijo, ki žensk dejansko ne jemlje resno, in Grace, ki se kot glasbena ikona bori za svoj obstanek v industriji, ki ženske okoli štiridesetih let potiska na stranski tir.

Iz prve roke

Glasbena drama Visoka nota predstavlja zgodbo, kako slediti svojim sanjam, in zgodbo o tveganju. »Ko sem prvič prebrala scenarij, sem vedela, da je to film, ki ga moram režirati. Zgodba je imela vse elemente filmov, ki jih imam rada. Osredotoča se na odnos med dvema večplastnima ženskama, ki sta nadarjeni in brezkompromisni, obenem pa tudi smešni in z napakami na vse najboljše načine,« pripoveduje režiserka Nisha Ganatra. »Drama ponuja vpogled v zakulisje zabavne industrije z zgodbo o tem, koliko trdega dela in žrtvovanja je potrebno za uspeh in da se ga obdrži, zlasti za ženske in zlasti za ženske določene starosti. Scenarij je pronicljiv in pameten,« še pove režiserka.

Zanimivost

Mati igralke Tracy Ellis Ross je superzvezdnica in pevska ikona Diana Ross.

Igrajo

Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross, Kelvin Harrison Jr., Ice Cube, Zoe Chao, Eddie Izzard, Bill Pullman, Diplo

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj